Nan Jian Tu Lin 2011 Bulang Shan (Sheng Pu'er)
Nan Jian Tu Lin -teetehtaan 2011 vuoden sheng pu'er Bulangin vuoristoalueelta. Tee tarjoilee mallasviskimäistä yhdistelmää tervaisuutta sekä eloisaa viljaisuutta.
Yleistä
Nan Jian Tu Lin on suuri teollinen pu'er-teen tuottaja. Tehdas tunnetaan erityisesti Feng Huang eli Feeniks tuotesarjastaan. Yrityksen päämaja sijaitsee Yunnanin maakunnan Dali-prefektuurissa sijaitsevassa Nan Jian -piirikunnassa. Nan JIan Tu Linin tuotteet muistuttavat jossain määrin samassa prefektuurissa toimivan vanhemman teentuottajan Xiaguanin tuotteita.
Bulang on Yunnanissa Xishuangbannan prefektuurissa. Bulang ei ole varsinaisesti yksittäinen vuori, vaan pikemminkin laaja vuoristoalue, jolla sijaitsee useita teevuoria, kuten Banzhang ja Lao Man'e. Kun nimityksenä käytetään koko alueen nimeä, tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lehtimateriaalia on yleisesti ottaen tältä alueelta, mutta ei miltään niin kuuluisalta vuorelta, että se erikseen mainittaisiin. Alue on yksi perinteisimmistä pu'er-teen tuotantoalueista. Bulang-vuoristoalueen teelaatuja yhdistää voimakas luonne.
Tämä tee
2011 vuoden sheng pu'er -tee Bulangin vuoristoalueelta. Tee on iätetty suurimman osan historiastaan Guangzhoussa ja alueen korkea kosteus on ehtinyt iättämään teetä jo kohtuullisesti.
Maku
Tee tarjoilee mallasviskimäistä yhdistelmää tervaisuutta ja eloisaa viljaisuutta.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina / Kina
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur