Mei Zhan Jin Jun Mei 2025 - '24 HCF Vuoden Musta Tee 2. sija
Tämä korkeatasoinen Jin Jun Mei -tee on tuotettu erityisestä Mei Zhan -pensaslajikkeesta joka tunnetaan hedelmäisestä kirkkaasta maustaan. Tämä tee sijoittui 2. sijalle Helsinki Coffee Festival Vuoden Musta Tee 2024 -kilpailussa ja tämä 2025 erä on mielestämme vielä parempi! Tee koostuu silmuista ja pienimmistä avautuneista lehdistä. Kuivan teen tuoksu on uskomattoman hedelmämakeismainen. Siitä löytyy hieman myös sävykkäitä puun sävyjä. Maljassa tuoksuun tulee lisää viljaista sävyä. Maku on erittäin hedelmäinen. Jälkumaussa on hentoa kanelisuutta. Maussa on kiehtovaa läpitunkevuutta.
Yleistä
Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.
Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.
Tämä tee
Tämä korkeatasoinen Jin Jun Mei on tuotettu erityisestä Mei Zhan -pensaslajikkeesta joka tunnetaan hedelmäisestä kirkkaasta maustaan. Tämä tee sijoittui 2. sijalle Helsinki Coffee Festival Vuoden Musta Tee 2024 -kilpailussa! Tämä 2025 vuoden sadon tee on mielestämme jopa hieman tuota parempi. Tee koostuu silmuista ja pienimmistä avautuneista lehdistä.
Maku
Kuivan teen tuoksu on uskomattoman hedelmämakeismainen. Siitä löytyy hieman myös sävykkäitä puun sävyjä. Maljassa tuoksuun tulee lisää viljaista sävyä. Maku on erittäin hedelmäinen. Jälkumaussa on hentoa kanelisuutta. Maussa on kiehtovaa läpitunkevuutta.
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina/Kina
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur
- Voidaan pakastaa tuoreuden parantamiseksi / Kan frysas för att förbättra fräschören