Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Mae Salong (2021)

Upean aromikas suurilehtinen musta tee Pohjois-Thaimaasta. Tee on erityisen pehmeä ja sen tuoksussa ja maussa on kompleksinen kimppu kypsää hedelmää, tummaa puuta ja mineraalisuutta.

Varastossa
SKU
t532
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Mae Salong (2021) - 35g
6,00 €
Mae Salong (2021) - 70g
10,00 €
Mae Salong (2021) - 200g
26,00 €

Yleistä

Pohjois-Thaimaassa Mae Salong vuorella tuotettu isolehtinen musta tee. Alue on tunnetuin wulong-teelaaduistaan, mutta ympäristö sopii erinomaisesti myös mustan teen tuotantoon.

Tämä tee

Isolehtinen musta tee Pohjois-Thaimaan Mae Salong -vuorelta. Tee on 2021 kesän satoa ja se poimittiin toukokuussa. Tee on tuotettu Jin Xuan -pensaslajikkeesta. Teenlehti on rullattu pitkulaiseen muotoon. Suuren lehtikoon ansiosta tee tarjoilee mustaksi teeksi hyvin laakeaa ja pehmeää makuaa ja mukavasti punahedelmäisyyttä ja aromaattisia puun sävyjä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on massiivisen uhkea. Se on imelän pundahedelmäinen, viinikuminen ja tyylikkään puinen. Maljassa tuoksu rotevammat piirteet tulevat enemmän esiin ja tee luo jylhän puisen ja mineraalisen vaikutelman. Punaisten marjojen ja kuivattujen hedelmien sävyt löytyvät yhä taustalta. Suuren lehden ansiosta tee ei ole yhtään tanniininen vaan suutuntuma on laakea ja kirkas. Mausta löytyy vahaista puuta, viinikumin sävyjä sekä hieman myös maanläheistä marjaisuutta ja yrttisyyttä.

Hauduttaminen

Tämä on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä kaksi ruokalusikallista (3-5g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Mae Salong (2021)
Arviosi