Ma Dao Cheng Gong 2014, Sheng Pu'er
Tämän 2014 sheng pu'erin on tuottanut Yunxiang Huimin -niminen teentuottaja Lincangin prefektuurissa. Teen nimi Ma Dao Cheng Gong on kiinalainen idiomi, joka tarkoittaa välittömän menestyksen saavuttamista. Lehtimateriaali on tuottajan mukaan poimittu vähintään 200 vuotisista teepuista. Kuivan teen tuoksu on makean puinen ja kaarnaisen mausteinen. Maljassa tuoksusta löytyy metsäinen yhdistelmä raikkautta ja puista sävyä sekä hiekkaista mineraalisuutta. Maussa on hieman nahkaisuutta ja Lincangin alueen raikkautta. Pitkä puinen ja kuulas jälkimaku.
Yleistä
Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.
Tämä tee
>Tämän 2014 sheng pu'erin on tuottanut Yunxiang Huimin -niminen teentuottaja Lincangin prefektuurissa. Teen nimi Ma Dao Cheng Gong on kiinalainen idiomi, joka tarkoittaa välittömän menestyksen saavuttamista. Lehtimateriaali on tuottajan mukaan poimittu vähintään 200 vuotisista teepuista. Tuottaja ei ole nimennyt teetään teemateriaalin alkuperän mukaan. Tee on mitä suurimmalla todennäköisyydellä tuottajan sijaintipaikan eli Lincangin lehtimateriaalia.
Maku
Kuivan teen tuoksu on makean puinen ja kaarnaisen mausteinen. Maljassa tuoksusta löytyy metsäinen yhdistelmä raikkautta ja puista sävyä sekä hiekkaista mineraalisuutta. Maussa on hieman nahkaisuutta ja Lincangin alueen raikkautta. Pitkä puinen ja kuulas jälkimaku.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.