Kunsho Koh - Jinkoya Sakubei -sarja (Baieido)
Jinkoya Sakubeita pidetään Baieidon toiminnan aloittajana. Baieido julkaisi 2007 vuonna 350-vuotisjuhlanaan Jinkoya Sakubein -kunniaksi nimetyn sarjan suitsukkeita. Tämä Kunsho Koh on sarjan laadukkain suitsuke. Se on tuotettu korkealaatuisesta indonesialaisesta agarpuusta ja intialaisesta santelipuusta.
Tuottajan tuotetiedot
- n. 13,5cm pitkä tikku
- Alkuperäislaatikossa n. 100 tikkua = 50 grammaa
- Näyte-erä: 7 tikkua (toimitetaan muoviputkessa)
- Paloaika: n. 30 minuuttia / tikku
- Upea alkuperäislaatikko
Kakuuemon Yamatoya aloitti lääkeyrttien kauppaamisen Sakain kaupungissa Muromachi-kauden (1338-1573) lopulla. Vuonna 1657 hän otti itselleen uuden nimen Jinkoya Sakubei ja erikoistui suitsukkeiden tuotantoon käytettäviin raaka-aineisiin. Nimi Jinkoya on ammattinimi, joka tarkoittaa agarpuukauppiasta. Nimeä saivat käyttää vain suitsuketuotannon raaka-aineisiin erikoistuneet kauppiaat. Jinkoya Sakubeita pidetään Baieidon toiminnan aloittajana ja Baieido julkaisi 2007 vuonna 350-vuotisjuhlanaan Jinkoya Sakubein -kunniaksi nimetyn sarjan suitsukkeita. Sarja sisältää korkeatasoisia suitsukkeita, joiden raaka-aineena on korkealaatuista agarpuuta ja santelipuuta. Reseptit perustuvat Jinkoya Sakubein resepteihin, jotka Baieidon johtaja ja suitsukemestari Maisachiro Nakata on tarkasti uudelleentulkinnut.
Kunsho Koh -suitsuke on tuotettu indonesialaisesta agarpuusta, intialaisesta santelipuusta ja muista luonnon raaka-aineista.
Suitsukepisteen kommentit
Suitsuketikkujen tuoksu on upean kermainen ja maitosuklainen. Siitä löytyy myös jotain villin eläimellistä ja nahkaista. Eri komponenttien sekoittuminen on kerrassaan upea, sillä tuoksu on intensiivinen, mutta siitä ei erotu mikään yksittäinen sävy muita voimakkaampana. Suitsukkeen palaessa tuoksu muistuttaa selvästi tikkujen tuoksua. Se on kermaisen paahteinen ja öljyinen. Siinä on aromikasta puun sävyä ja makeaa mausteisuutta. Upean pehmeä ja täyteläisen sävykäs suitsuke.