Kunming 2007 6561

Kunmingin teetehtaan vuoden 2007 sheng pu'er, joka on tuotettu reseptillä 6561. Tee tarjoilee suurille teetehtaille melko tyypillistä hieman puista ja savuista sävyä, jota rehevöittää ikääntyneet ruohoisuuden sävyt. Ihan asiallista reseptiteetä!

Varastossa
SKU
t432
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Kunming 2007 6561 - 35g
8,00 €
Kunming 2007 6561 - 357g kakku
64,00 €
Ei varastossa

Yleistä

Kunmingin teetehdas on yksi pu'er-teetuotannon yksi vanhoista suurista toimijoista. Tehdas toimi valtiollisen tuotannon alaisuudessa 50-luvulta eteenpäin. Monet muut teetehtaat yksityistyivät 80 ja 90-luvuilla, mutta Kunmingin teetehdas toimii yhä valtiollisen COFCO-konsernin alaisuudessa. Kunmingin teetehdas lisensoi ns. Zhongcha-tyylin pakkaustyylin, joka leimasi liki kaikkea pu'er-teetä valtiollisen tuotannon aikana. Näinollen tehtaan teet näyttävät pakkausten osalta jatkaneen valtiollisen tuotantoajan tyyliä. Tehdas tuottaa erityisen laajaa valikoimaa pu'er-teetä ja merkittävimpänä tuotteena voisi pitää reseptin 7581 teetä, joka on tiilimäiseen muotoon puristettua shu pu'eria.

Tämä tee

Tämä sheng pu'er on tuotettu vuonna 2007. Tee on tuotettu reseptin 6561 mukaan. Tämä on numeroiden mukaan vuonna 1965 kehitetty resepti, jonka lehden laatutaso on 6 asteikolla 1-9, jossa 1 viittaa parhaimpaan lehtilaatuun. Reseptin viimeinen numero 1 kertoo teen tuottajan - Kunmingin Teetehdas. Teen lethimateriaalin sanotaan olevan Menghain alueen teetä. Tämä on tyypillinen ison teetehtaan sheng pu'er, joka on laadullisesti mielestämme ihan kelpoteetä.

Maku

Tarkemmat makukuvaukset löytyvät oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esitettelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kunming 2007 6561
Arviosi