Kukicha Shizuoka LUOMU (2024) FI-EKO-201 Luukku 9
Kukicha on vihreää teetä joka sisältää senchasta pois lajiteltuja teenlehtien osia kuten lehtiruoteja. Kuivan teen tuoksu on tuoreen olkinen ja samalla kermaisen vehreä. Maku on makean paahteinen ja jäntevän ruohoinen.
Yleistä
Kukicha on japanilainen vihreä teelaatu, joka tuotetaan käyttäen sekä teenlehtien vihreää osaa että lehtiruoteja ja oksia. Tästä saadaan vihreä tee, jossa on normaalia vähemmän kofeiinia, mutta kuitenkin hieno ja tuore japanilaisen vihreän teen maku.
Tämä tee
Tämä kukicha on luomutuotettu (valvova viranomainen FI-EKO-201) Japanin suurimmalla teentuotantoalueella Shizuokassa. Tee on ensipoimintaa mikä antaa sille herkkyyttä. Teessä on jonkin verran teenlehtien vihreää osaa ja paljon lehtiruoteja ja oksia. Maku on sencha-teetä kukkeampi ja hieman vähemmän ruohoinen. Kukichassa on painoon nähden vähemmän kofeiinia kuin keskimääräisessä vihreässä teessä.
Maku
Kuivan teen tuoksu on tuoreen olkinen ja samalla kermaisen vehreä. Maku on makean paahteinen ja jäntevän ruohoinen.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.