Kaihua Long Ding (2017)

Kaihua Long Ding on Zhejiangin maakunnassa Kaihua-piirikunnassa tuotettu hieno vihreä teelaatu. Tämä tee on terävän vegetaalinen ja rauhoittumisen sijaan edistää ryhdistymistä ja piristymistä!

Ei varastossa
SKU
t147
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Kaihua Long Ding -teetä tuotetaan vihreistä teelaaduistaan kuuluisassa Zhejiangin maakunnassa Kaihua-piirikunnassa Qi Zi, Su Zhuang ja Xi Kou -kylien alueella. Kylät sijaitsevat 1000-1500 metrin korkeudella. Alue on mäkistä seutua, jota halkoo lukuisat vuoristopurot. Maaperä on hedelmällistä ja ilmasto on leuto. Teelaatua voisi pitää melko modernina, sillä sitä on tuotettu 1950-luvulta asti. Teen nimessä oleva viittaus lohikäärmeen huippuun viittaa Qi Xi -kylän lähistöllä nousevaan Da Long Shaniin eli Suureen Lohikäärmevuoreen.

Tämä tee

Tämä Kaihua Long Ding on poimittu keväällä 2017. Tarkka poimintapäivä oli 17.4.2017. Teenlehdet ovat kirkkaan vihreitä kiiltäviä neulasia.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on voimakas ja terävän vegetaalinen. Siinä on erikoinen lihakeittoinen tai tofuinen piirre. Tästä huolimatta tee on parfymaattisen raikas. Haudutettujen teenlehtien tuoksussa on yhä mehevää lihaisuutta. Siinä on myös henkevää ja ilmavaa vegetaalisuutta. Haudutetun teen tuoksu on herneinen ja rehevän vihannesmainen. Maku on voimakkaan raikas. Se on kuin tiivistettyä vihannesmaisuutta ja raikkautta. Rauhoittumisen sijaan tämä tee edistää ryhdistymistä ja piristymistä! Maussa tulee välillä esiin jopa suolaisuuden piirteitä. Teen vaikutelma on välillä kuin raikkaan vuorilammen väreilevä pinta, joka on välillä tyyni, ja välillä siihen ilmestyy väreileviä sävyjä kuin aallot lammen pinnassa.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Teestä saa useita haudutuksia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Kaihua Long Ding (2017)
Arviosi