Ju You 2016 Kunlu Shan Gu Shu Cha (Sheng Pu'er)
Tee on tuotettu Kunlu-vuorella kasvavien vanhojen villiteepuiden lehtimateriaalista. Tee on 2016 vuoden satoa. Kakku on puristettu hienosta ehjästä lehdestä. Kuivan teen tuoksu on pajuinen, runsas ja tuoreen puinen. Tuoksu maljassa on hunajainen, aprikoosinen ja tuoreen puinen. Maku on viljainen, hieman hedelmäinen ja mehevän puinen. Maku on aluksi mieto mutta sen kaari on pitkä ja voimistuva.
Yleistä
Kunlu-teevuori sijaitsee Yunnanin maakunnan Pu'er-prefektuurissa, joka on merkittävimmän pu'er-tuottajaprefektuurin Xishuangbannan pohjoisnaapuri. Tässä prefektuurissa sijaitsee myös Pu'er-kaupunki, josta teetyyppi on saanut nimensä. Pu'er-prefektuurissa on useita pu'er-teen kannalta merkittäviä tuotantoalueita kuten Jingmai, Wuliang ja Jinggu.
Kunlu-vuoristoalue sijaitsee 31km päässä prefektuurin pääkaupungista Pu'erista. Alue kattaa useita huippuja, ja alueella on yli 6 neliökilometriä vanhoja villejä teepuita sisältävää metsää. Tämä on suurin tunnettu vanhojen teepuiden keskittymä Pu'er-prefektuurissa. Puut kasvavat yli 1900 metrin korkeudessa ja niiden joukossa on jopa yli 2000 vuotta vanhoja yksilöitä.
Ju You on pienehkö pu'er-tuottaja, jonka teevalikoima kattaa lähinnä Yiwu-teentuotantoalueen teelaatuja. Tehdas toimi 1900-luvun loppupuolella valtiollisen pu'er-teetä tuottavan yrityksen CNNPn paikallisena tuotantolaitoksena, jossa käsiteltiin lähinnä Yiwun alueen teetä. Nyt yritys toimii yksityisenä yrityksenä. Tuottaja on yksi suosikeistamme, sillä kaikissa tuottajan puristamissa kakuissa näkyy poikkeuksellisen laadukas työn laatu. Lehtimateriaali on hyvin suureksi osaksi ehjää ja perinteinen kivipainoin tehty kakkujen puristaminen on tehty juuri sopivalla voimalla, jotta teetä on helppo erottaa kakusta ilman suurempaa voimaa. Lisäksi tuottaja on erittäin hyvä teelehtimateriaalin hankinnassa. Myös muualla kuin Yiwulla kasvanut tee on korkealaatuista. Tuottajan pitkä kokemus ja kontaktit ovat kaiken tämän taustalla.
Tämä tee
Tämän teen koko nimi on Kunlu Shan Gu Shu Cha eli Kunlu-vuoren vanhan puun tee. Tee on tuotettu vanhoista villeinä kasvavista puista poimitusta lehtimateriaalista. Tee on vuoden 2016 kevätsatoa ja sen on tuottanut Yiwun alueen teentuottaja Ju You. Kakun tiheys on maltillinen ja siitä on melko helppo erottaa lehtiä. Lehdet ovat kokonaisia ja koko kakku henkii huolellista käsityötä.
Maku
Kuivan teen tuoksu on pajuinen, runsas ja tuoreen puinen. Tuoksu maljassa on hunajainen, aprikoosinen ja tuoreen puinen. Maku on viljainen, hieman hedelmäinen ja mehevän puinen. Maku on aluksi mieto mutta sen kaari on pitkä ja voimistuva.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina / Kina
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur