Jinkou Kobunboku (Baieido, Vähäsavuinen)
Tämä Jinkou Kobunbokun nimessä oleva lisänimi Jinkou viittaa agarpuuhun - suitsuketuotannon arvostetuimpaan raaka-aineeseen, jota on tässä reseptissä tavanomaista reseptiä enemmän. Tämä suitsuke on lisäksi suunniteltu vähäsavuiseksi. Agarpuu on tässä suitsukkeessa esillä erittäin hienossa muodossa. Se ei ole normaaliin tapaan öljyisen ja aromaattisen puinen, vaan erikoisella tavalla kuivan ja aromikkaan puinen. Hillitty, mutta kuitenkin upean sävykäs suitsuke.
Tuottajan tuotetiedot
- n. 13,5cm pitkä tikku
- Alkuperäislaatikko n. 150 tikkua = 70 grammaa
- Näyte-erä 15 tikkua muoviputkessa
- Paloaika: n. 30 minuuttia / tikku
- Toimitetaan upeassa laatikossa.
Kobunboku eli Kirsikankukka on Baieidon parhaiten tunnettu tuote. Tämä Jinkou Kobunbokun nimessä oleva lisänimi Jinkou viittaa agarpuuhun - suitsuketuotannon arvostetuimpaan raaka-aineeseen, jota on tässä reseptissä tavanomaista reseptiä enemmän. Tämä suitsuke on lisäksi vähäsavuinen.
Suitsukepisteen kommentit
Suitsuketikkujen tuoksu on tasaisen kukkainen. Tämän taustalla on maanläheinen agarpuun sävy. Palaessaan suitsukkeen tuoksu alkaa mielenkiintoisesti vaihtelevilla lakritsijuuren, kukkien ja tuoksuvilla agarpuun sävyillä. Tästä alusta tekee mielenkiintoisen suitsukkeen vienous joka paljastaa sävyjä hyvin hitaasti ja aaltoillen. Voimistuessaan suitsukkeen tuoksu paljastuu selkeänä. Suitsukkeen nimen mukainen kirsikkapuu on tässä melko kevyen tasaisena vallina. Agarpuu ja siihen yhdistynyt mausteinen sävy vie suurimman huomion. Agarpuu on tässä suitsukkeessa esillä erittäin hienossa muodossa. Se ei ole normaaliin tapaan öljyisen ja aromaattisen puinen, vaan erikoisella tavalla kuivan ja aromikkaan puinen. Hillitty, mutta kuitenkin upean sävykäs suitsuke.