Jin Jun Mei (2016 - AA)
Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten pienilehtinen musta teelaatu. Se tunnetaan erityisesti hienoista kultaisista silmuista. Maku on samalla savuisen puinen, mineraalinen ja raikas.
Yleistä
Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.
Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.
Tämä tee
Tämä korkealaatuinen Jin Jun Mei koostuu keskikokoisesta lehdestä ja sisältää myös joitain silmuja. Keskikokoinen lehti antaa teelle rotevuutta. Hankimme tämän suoraan teen tuottajalta 2016 hankintareissullamme Kiinaan.
Maku
Kuivissa lehdissä on hieman savuisen puinen tuoksu. Haudutetuissa lehdissä on upea tummapuinen, imelän hedelmäinen ja hieman savuinen tuoksu. Teen tuoksu on mineraalisen öljyinen, hieman savuinen, puinen ja raikas. Maku on hieman savuinen, öljyisen mausteinen, hieman tanniininen ja raikas. Jälkimaku on vaimenevan savuinen ja mineraalinen.
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.