Halmari TGFOP (2015 1st flush)

Halmari on Assamin parhaimpia teetiloja. Tämä 2015 ensipoiminnan TGFOP-laatu sisältää reippaasti silmuja. Se on poikkeuksellisen kukkainen ja eksoottisen hedelmäinen Assamin teelaaduksi!

Ei varastossa
SKU
t047
Grouped product items
Tuotenimi
No options of this product are available.

Yleistä

Assam on Intian koillisosassa sijaitseva osavaltio. Alue on maailman maantieteellisesti suurin teenkasvatusalue ja suurin osa teestä kasvaa lähellä merenpinan tasoa. Maaperä on tulvatasangon hedelmällistä savimaata. Assamin liki tuhat teetarhaa sijaitsevat alueen läpi virtaavan Brahmaputra-joen molemmin puolin. Monsuunikaudella alueelle sataa jopa 250-300mm ja päivän korkein lämpötila kipuaa 40 asteeseen. Tässä kasvihuonemaisessa kosteudessa ja lämmössä tee saa mehevän maltaisen luonteen, mikä onkin Assamin teen yleisenä tunnuspiirteenä. Assamin alueen luontainen teepuulajike Camellia Sinensis var. Assamica pärjää täällä hyvin ja sen jämäkkä maku onkin maistettavissa suurimmassa osassa alueen teelaaduista. Tämä alalaji löydettiin alunperin Assamin sademetsistä.

Vuoden ensimmäinen poiminta eli first flush alkaa maaliskuussa ja jatkuu toukokuuhun asti. Nämä ovat maultaan herkempiä ja tuottavat vaaleampaa haudutettua teetä. Toukokuun ja kesäkuun aikana poimitaan usein alueen parhaimpana pidetty teesato eli second flush. Teen voimakkuus nousee first flushiin verrattuna ja haudutetun teen väri tummenee. Teessä on vähemmän vihreän teen makua. Parhaimmat laadut sisältävät suuria määriä kullanvärisiä kärkisilmuja ja toisen poiminnan aikana silmujen suhteellinen määrä on usein suurin. Toista satoa seuraa sateisempi kausi ja tämän aikana ja jälkeen poimitaan monsuunisato. Lehti on tällä ajalla suurempaa, mutta sen maun tiheys laskee. Tätä teetä käytetään usein erilaisten maustettujen sekoitusten tuottamiseen. Lokakuussa ja marraskuussa poimitaan vielä syyssatoa, jonka laadussa yhä näkyy lopuillaan olevan sadekauden vaikutus. Joulukuusta maaliskuuhun ei yleensä poimita teetä.

Tämä tee

Halmari kuuluu Assamin parhaimpina pidettyihin teetarhoihin. Tila keskittyy erityisesti korkealaatuisten poimintojen tuottamiseen ja tilan teelaadut ovat tehneet useita hintaennätyksiä Intian teehuutokaupoissa, joka kuvaa suoraan teetilan tuotteen arvostusta. Teetarhojen kokonaisala on 374 hehtaaria. Teetilalla on käytössä useita moderneja risteyttämällä luotuja teelajikkeita.

Valitsimme valikoimaamme 2015 sadosta ensipoimintaa, vaikka yleinen viisaus onkin, että Assamin teessä toinen poiminta - second flush - on parempilaatuinen. Mielestämme tämä oli kuitenkin toisen poiminnan teelaatuja miellyttävämpi ja monisyisempi, joten valinta oli selvä. TGFOP on Halmarin laatutasona korkeaa keskitasoa. Saatavilla on myös arvokkaampia laatuja, joissa silmuja on vielä suurempia määriä. Mielestämme tässä teessä hinnan ja maun tasapaino on erittäin hyvä.

Maku

Lehtien tuoksu on raikas ja siinä on eksoottinen hedelmäkarkkimainen tuoreyrttinen sävy. Teen tuoksussa on eteerinen piirre, joka kertoo silmujen suuresta osuudesta lehdissä. Tuoksu on yhdistelmä kevyttä maltaisuutta, hedelmäisyyttä ja kukkeutta. Maku on raikas ja siinä on pirtsakkaa tanniinisuutta. Kukkeus ja hedelmäisyys luo parfymaattisen vaikutelman. Silmujen korkea määrä tuntuu myös maussa tiettynä jatkuvuutena ja kukkeuden korostumisena useimpiin assamilaisiin verrattuna. Jäähtyneissä haudutetuissa lehdissä tulee esiin samantyyppinen vadelmainen maku kuin Lipsi-mehujäätelössä. Jälkimaku makeutuu hiljalleen. Siinä tulee esiin hedelmäisiä piirteitä ja yhä kukkaisia viitteitä.

Hauduttaminen

Tästä teestä pystyy tekemään 2-3 haudutusta, jos kannun tilavuus on pienehkö. Suuremmassa kannussa kannattaa tehdä yksi haudutus. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Halmari TGFOP (2015 1st flush)
Arviosi