Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Harmaajaarli - Earl Grey-tee

Harmaajaarli on Teepolun oma Earl Grey -tee. Se on sekoitettu omassa valikoimassamme olevista intialaisista ja sri lankalaisista teelaaduista ja maustettu aidolla italialaisella bergamottiöljyllä.

Varastossa
SKU
t054
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Harmaajaarli - Earl Grey -tee - 50g
5,50 €
Harmaajaarli - Earl Grey -tee - 100g
9,00 €
Harmaajaarli - Earl Grey -tee - 250g
17,00 €

Yleistä

Earl Grey on varmasti kuuluisin maustettu tee. Earl Grey on sekoitus mustaa teetä, joka on maustettu bergamottihedelmällä, tyypillisimmin bergamottiöljyllä. Se on nimetty brittiläisen pääministerin jaarli Charles Greyn (1764–1845) mukaan. Suosituin tarina teen alkuperästä kertoo Charles Greyn oppineen bergamottihedelmän käytön teen mausteena kiinalaisilta. Twinings tuotti kenties varhaisimman kaupallisen Earl Grey -teen vuonna 1831. Earl Grey on tyypillisesti melko kevyt iltapäivätee, johon ei normaalisti lisätä maitoa. Tee on erityisen tärkeä brittiläisessä teeperinteessä.

Tämä tee

Harmaajaarli on Teepolun oma Earl Grey -tee. Se on sekoitettu omassa valikoimassamme olevista intialaisista ja sri lankalaisista teelaaduista ja maustettu aidolla italialaisella bergamottiöljyllä, jonka hankimme suoraan tuottajaltaan Calabrian alueelta Etelä-Italiasta.

Maku

Teessä on täyteläinen mustan teen tuoksu ja siihen hyvin istuva pilkahdus bergamottihedelmän raikasta tuoksua. Maussa on mustan teen jämäkkyyttää ja raikas bergamotin sävy.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Harmaajaarli - Earl Grey-tee
Arviosi