Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Doi Wawi 2020 Sheng Pu'er (Thaimaa)

Tämä 2020 vuoden sheng pu'er poimittiin Thaimaan Wawi-vuoren villeistä teepuista. Lehtimateriaali on poimittu vuoren useista eri teepuuklustereista. Teepuiden rungon läpimitat vaihtelevat noin 15 sentistä metriin asti. Iät ovat todennököisesti joistain kymmenistä vuosista ylöspäin. Katso tuotesivulla video vierailultamme vuoren villeillä teetarhoilla tammikuussa 2022. Tee tulee 200g kakkuna ja myös näytepussia on saatavilla. Tee on hieman savuista, tuoreen puista ja varsin voimallista!

Varastossa
SKU
t527
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Doi Wawi 2020 Sheng Pu'er - 25g
13,00 €
Doi Wawi 2020 Sheng Pu'er - 200g kakku
89,00 €

Yleistä

Villien teepuiden levinneisyysalue ulottuu Pohjois-Thaimaahan. Tämä sheng pu'er on tuotettu Pohjois-Thaimaan Chiang Rai -provinssin Wawi-vuoren villeistä teepuista.

Tämä tee

Tämä 2020 vuoden sheng pu'er poimittiin Wawi-vuoren villeistä teepuista. Lehtimateriaali on poimittu vuoren useista eri teepuuklustereista. Teepuiden rungon läpimitat vaihtelevat noin 15 sentistä metriin asti. Iät ovat todennököisesti joistain kymmenistä vuosista ylöspäin. Vanhinta puuta pidetään yli 700-vuotisena, mutta tarkkaa ikää on vaikea arvioida emmekä tiedä mihin ikäarvio perustuu. Kakut on yksitellen numeroita ja papereissa on teen tuotannsota vastanneen teemestarin nimi käsin kirjoitettuna: Pan Yong Chang.

Maku

Katso tarkemmat kuvailut oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Doi Wawi 2020 Sheng Pu'er (Thaimaa)
Arviosi