Da Xue Shan 2003 Sheng Pu'er

Tämä tee on 2003 satoa Da Xue Shanilta eli Suurelta Lumivuorelta Lincangin prefektuurista Yunnanista. Tee on tuotettu vuoren teepuista. Kakku on normaalia suurempi 500g massallaan. Kakun pintaan on aseteltu villin teepuun täysikasvuinen lehti koristeeksi. Uuden teen kukkaiset sävyt maistuvat ja tuoksuvat hieman vielä teessä, mutta se on muuntunut puiseen resiiniseen suuntaan. Tämä on harvinainen esimerkki modernin tyylisestä yhden alkuperän vanhojen puiden sheng pu'erista, mikä onkin kuitenkin tuotettu jo 20 vuotta sitten. Kaunis iso tee!

Varastossa
SKU
t582
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Da Xue Shan 2003 - 50g
12,00 €
Da Xue Shan 2003 - 500g
99,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä pu'er-tee on tuotettu Lincangin prefektuurin läntisessä osassa Zhengkang-nimisessä piirikunnassa, joka sijaitsee vasten Burman rajaa. Piirikunta ei ole yhtä tunnettu teestään kuin siitä suoraan idässä sijaitseva Yongden piirikunta. Zhengkangissa on kuitenkin tuotettu teetä Ming-dynastian ajoilta asti useita vuosisatoja sitten. Piirikunnan alueella yli 80% teestä koostuu vanhoista teepuista.

Tämä tee

Tämä tee on 2003 satoa Da Xue Shanilta eli Suurelta Lumivuorelta Lincangin prefektuurista Yunnanista. Tee on tuotettu vuoren teepuista. Kakku on normaalia suurempi 500g massallaan. Kakun pintaan on aseteltu villin teepuun täysikasvuinen lehti koristeeksi. Lehtimateriaali on hyvä sekoitus suurta lehteä ja silmuja. Tee on 20 vuoden ikäisenä raikkaan tuoksuinen ja makuinen. Iätysolot ovat olleet melko kuivat; muttei liian kuivat. Uuden teen kukkaiset sävyt maistuvat ja tuoksuvat hieman vielä teessä, mutta se on muuntunut puiseen resiiniseen suuntaan. Tämä on harvinainen esimerkki modernin tyylisestä yhden alkuperän vanhojen puiden sheng pu'erista, mikä onkin kuitenkin tuotettu jo 20 vuotta sitten. Kaunis iso tee!

Maku

Kuivassa teessä on huumaavan eloisa makean metsäinen ja hennon resiinisen savuinen tuoksu. Maku on kukkaisen eloisa, mutta taustalla tee on kehittynyt puiseen suuntaan. Teessä ei ole nuoren sheng pu'erin vegetaalisia sävyjä, mutta kukkeat piirteet ovat säilyneet ja niitä kehystää puisemmat rotevat sävyt. Maun kehittyminen on vakaa ja jälkimaku pitkä ja kaunis.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Da Xue Shan 2003 Sheng Pu'er
Arviosi