Da Hong Yin (~2010), Sheng Pu'er
Valtiollisen pu'er-tuotannon tyylillä paketoitu sheng pu'er. Paperin tyyli ns. Suuri Punainen Merkki. Teen tarkkaa ikää meillä ei ole tiedossa arvioisimme että tee olisi tuotettu noin vuoden 2010 kohdalla. Tässä teessä on mukavasti vanhanajan pu'erin luonnetta. Kuivassa teessä on makea, sävykkään puinen ja hieman nahkainen tuoksu. Maljassa tuoksussa on hieman hapanta aprikoosimaista hedelmäisyyttä ja aromikasta puun sävyä. Maku tarjoilee myös tasapainon hieman happaman hedelmäisyyden ja ikääntyneen ullakkoisen puun välillä.
Tämä tee
Tämä sheng pu'er on tuotettu valtiollisen pu'er-tuotannon aikaisella brändäyksellä. Tästä kertoo paperin keskellä oleva ns. Ba Zhong -logo. Paperin tyyli on ns. Da Hong Yin eli Suuri Punainen Merkki. Tämä viittaa papereiden punaisiin tulostuksiin ja tyyliin. Tietomme teen tuotantoajasta on 2005-2010 ja mielestämme tee vaikuttaa noin 2010 kohdalla tuotetulta. Tähän aikaan pu'er-teen tuotanto on ollut liki täysin yksityisissä käsissä ja niinpä tämä tee ei siis ole valtiollisesti tuotettua. Näitä Ba Zhong -tyylisiä pu'er-tuotteita on tuotettu yksityisissä teetehtaissa lisenssillä valtion laitokselta joka omistaa oikeudet tyylin käyttämiseen. Näitä teelaatuja on tuotettu suuria määriä vielä 2000-luvulla ja näiden tuotteiden laatu vaihtelee villisti. Tämä tee vaikuttaa maun perusteella jonkinlaiselta Menghain alueen sekoitukselta. Teenlehtimateriaalin lehtikoko vaihtelee reippaasti. Teessä on tosiaan vanhanajan tyyliä ehkä sen takia, että teemateriaalia on sekoitettu monelta eri alueelta.
Maku
Kuivassa teessä on makea, sävykkään puinen ja hieman nahkainen tuoksu. Haudutetuissa lehdissö on harmoninen tuoksu, jossa on hieman jäntevää nahkaista sävyä, rouheaa puuta ja hieman etäistä hedelmäisyyttä. Maljassa tuoksussa on hieman hapanta aprikoosimaista hedelmäisyyttä ja aromikasta puun sävyä. Maku tarjoilee myös tasapainon hieman happaman hedelmäisyyden ja ikääntyneen ullakkoisen puun välillä. Toinen tapa tulkita tasapaino on verrata sitä olueen, jossa on runsaita maltaisia maku sekä hieman kitkerä aromikas humalan sävy.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.