Verkkokauppaan 24.6.2024 - 31.7.2024 välillä tehdyt tilaukset toimitetaan tämän ajanjakson jälkeen. Olemme hankintareissulla Aasiassa. Helsingin liike on tällä ajalla suljettu.

Changtai 2007 Cha Hu Chen - Wuliang Ye Sheng

Tämä 2007 vuoden sheng pu'er kuuluu Changtain sarjaan Cha Hu Chen eli Chenin Teekannu. Sarja saa nimensä eräästä Changtain johtohahmosta nimeltä Chen. Tämä tee on 2007 vuodelta ja se on tuotettu Wuliang-vuoren villien teepuiden lehtimateriaalista. Tässä on klassikkotuottajan mainiosti ikäänntynyt shneg pu'er tuotettuna mainiosta lehtimateriaalista. Kuivassa teessä on tervaisen puinen, antiikkikauppainen ja metallipajainen tuoksu. Maljassa tuoksu on ikääntyneen puinen ja raikkaan makea. Maku on makean puinen ja siinä erottuu suolaheinäisiä sävyjä. Maun raikkaus kantaa puhtaana jälkimakuun. Jälkimaussa maistuu herkulliset antiikkisen puiset sävyt ja makea suolaheinäisyys.

Varastossa
SKU
t686
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2007 Cha Hu Chen - Wuliang Ye Sheng - 50g
12,00 €
Changtai 2007 Cha Hu Chen - Wuliang Ye Sheng - 400g
94,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä 2007 vuoden sheng pu'er kuuluu Changtain sarjaan Cha Hu Chen eli Chenin Teekannu. Sarja saa nimensä eräästä Changtain johtohahmosta nimeltä Chen. Sarjan ensimmäiset teet julkaistiin vuonna 2004 ja se sisältää villien teepuiden materiaaleista tuotetuista pu'ereista. Sarjan merkittävimmät tuotteet ovat 2004 vuoden sheng pu'er -kakut. Sarjaan on julkaistu teetä vuoteen 2007 asti. Tämä tee on 2007 vuodelta ja se on tuotettu Wuliang-vuoren villien teepuiden lehtimateriaalista. Nimike Wuliang Ye Sheng tarkoittaa Wuliangin Villiteetä. Kakku on suurempaa 400g kokoa. Kakkuja on iätetty vuoteen 2023 asti Guangzhoussa melko kosteissa oloissa. Hyönteiset ovat syöneet kakkujen papereita ja joka kakun papereissa on näitä reikiä. Jos tämä pelottaa, älä osta tätä teetä! Jos taas haluat maukasta hyvin ikääntynyttä sheng pu'eria, tässä on yksi sellainen! Papereiden hajonneen tilan takia kokonaisten kakkujen ostajille ehdotamme teekakun putsaamista harjalla ennen juomista. Esimerkiksi hammasharja käy hyvin tähän.

Maku

Kuivassa teessä on tervaisen puinen, antiikkikauppainen ja metallipajainen tuoksu. Maljassa tuoksu on ikääntyneen puinen ja raikkaan makea. Maku on makean puinen ja siinä erottuu suolaheinäisiä sävyjä. Maun raikkaus kantaa puhtaana jälkimakuun. Jälkimaussa maistuu herkulliset antiikkisen puiset sävyt ja makea suolaheinäisyys.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2007 Cha Hu Chen - Wuliang Ye Sheng
Arviosi