Changtai 2006 Long Ma Rui Ming

Tämä Long Ma Rui Ming eli Lohikäärmehevonen Hyväenteinen Tee on Changtain vain 2006 tuottama sheng pu'er. Tee on mukavasti ikääntynyttä. Teen nimi viittaa kiinalaiseen myyttiseen hevoseen jolla on siivet ja lohikäärmeen suomut. Mausta löytyy makeaa puun ja kaarnan sävyjä sekä metsän aluskasvillisuuden mieleen tuomaa villiä metsäisyyttä sekää vanhan puutalon ullakon mieleen tuovaa vanhan puun tuoksua.

Varastossa
SKU
t535
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2006 Long Ma Rui Ming - 35g
10,50 €
Changtai 2006 Long Ma Rui Ming - 400g kakku
89,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä Long Ma Rui Ming eli Lohikäärmehevonen Hyväenteinen Tee on Changtain vain 2006 tuottama sheng pu'er. Tee on mukavasti ikääntynyttä. Teen nimi viittaa kiinalaiseen myyttiseen hevoseen jolla on siivet ja lohikäärmeen suomut. Tee ei ole Yiwun alueelta josta tuottaja parhaiten tunnetaan. Tiedot teen alkuperästä ovat hieman epäselviä, mutta yleisimmin sanotaan teen olevan sekoitusta Menghain ja Lancangin alueen teemateriaaleista. Huomaa, että teekakun papereissa on iättämisen takia teenlehdistä irtoavan öljyn tahroja. Tämä on normaalia hieman vanhemmissa pu'er-teekakauissa.

Maku

Kuivassa teessä on makea kaarnan ja puun tuoksu. Mausta löytyy näitä sävyjä sekä metsän aluskasvillisuuden mieleen tuomaa villiä metsäisyyttä sekää vanhan puutalon ullakon mieleen tuovaa vanhan puun tuoksua. Voimakkaammaksi haudutettuna makuun tulee yhä kitkeryyttä, mutta se on helppo pitää sopivalla tasolla. Iätys on ollut juuri sopivaa - ei liian kuivaa eikä liian kosteaa. Mielenkiintoinen erilainen sheng pu'er.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2006 Long Ma Rui Ming
Arviosi