Bao Jing Huang Jin Cha AA (2024)
Bao Jing Huang Jin Cha eli Bao Jingin Kultainen Tee on Hunanin maakunnan korkeatasoinen vihreä tee. Tästä teestä on vaikea löytää muita kuin huipputason kalliita laatuja, mutta onnistuimme hankkimaan tämän hieman myöhäisempää satoa olevan laadun. Lehdessä on upea karviaismainen tuoksu. Maku on hento mutta sävykäs.
Yleistä
Hunanin maakunta on erittäin monipuolinen teentuotantoalue. Maakunnassa tuotetaan erinomaista vihreää teetä sekä kenties kaikkein kuuluisinta keltaista teetä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan koko joukkoa erilaisia fermentoituja tummia teelaatuja. Maakunnalla on kenties vielä hohdokkaampi teentuotannon historia, sillä menneinä vuosisatoina maakunnan teetä on pidetty jopa maan parhaimpana.
Tämä tee
Bao Jing Huang Jin Cha eli Bao Jingin Kultatee on Hunanin maakunnan Bao Jingin piirikunnan vihreä teelaatu. Tee perustuu alueen paikalliseen teepensaslajikkeeseen. Tämän teen suosio on suuresti noussut viimeisten vuosikymmenten aikana vaikka sillä onkin usean vuosisadan historia. Tästä teestä on harvoin saatavilla muita kuin melko kalliita pienilehtisiä teelatuja. Tämä on harvinaisempi keskitason laatu jossa toki on paljon silmuja mutta myös jo avautuneita teenlehtiä. Teen laatu on erittäin korkea mutta tee on noin puolet keskimääräisen Bao Jing Huang Jin Cha -teen hinnasta!
Maku
Kuivassa teessä on upea karviaismarjainen tuoksu. Haudutetussa teessä voi yhä aistia tämän saman hienon marjaisen sävyn mutta se muuntuu hieman paahteisen makeaksi. Teen maku on luontaiseisti kevyt ja se hyötyy hauduttamisesta hieman voimakkaammaksi jolloin makuun tulee mukavasti särmää.
Hauduttaminen
Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii 80-85 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.