Meigui Pu'er Tuo Cha 6g

Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tämä on maustettu ruusun terälehdillä, jotka tuovat teehen hienon täyteläinen ruusun tuoksun. Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tee ei kitkeröidy helpolla ja maku paranee voimistuessaan!

0,60 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t398
  • Osta 10 hintaan 0,55 € /kpl ja säästä 8%
  • Osta 20 hintaan 0,50 € /kpl ja säästä 17%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on maustettu ruusun terälehdillä. Ruusun hienostunut ja sävykäs kukkaisuus sopii täyteläisyytensä takia hienosti shu pu'eriin. Tee on puristettu 6g tuochiksi. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua.

Maku

Kuivassa teessä tuoksuu shu pu'erin maanläheinen multaisuus ja kaarnaisuus sekä sen pinnalla upea ruusun viekotteleva täyteläinen sävy. Teen sävy on pehmeä ja siinä on upealla tasapainolla ruusun täyteläistä kukkaisuutta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Meigui Pu'er Tuo Cha 6g
Arviosi