Matcha - Yomo No Kaori (Yamamasa Koyamaen, Uji) 30g

Yomo no Kaori on laadukas Ujin alueen matcha-teelaatu Yamamasa Koyamaenilta. Kuivan teen tuoksu on pulverinen, makea, viileän karkkimainen ja aromaattinen.

29,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t227

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Matcha-tee on hienoksi jauhettua vihreää teetä. Tee tuotetaan samanlaisesta lehtimateriaalista kuin japanilainen haudutettava vihreä tee gyokuro. Teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Matchan tuottamiseen käytettäviä lehtiä ei kuitenkaan seuraavaksi rullata kuten gyokuron tai senchan kohdalla vaan lehtien annetaan kuivua ilman rullausta. Kuivatuista lehdistä poistetaan oksat ja lehtiruoti ja tuloksena on tenchaksi kutsuttua lehtimateriaalia. Tencha voidaan nyt jauhaa kivimyllyssä valmiiksi matcha-teeksi.

Matcha-teelaadut jaetaan tyypillisesti kahteen ryhmään sen mukaan onko tee tarkoitettu ns. ohuen teen eli usuchan tai paksun teen eli koichan valmistamiseen. Paksun teen valmistamiseen käytetään suhteessa suurempaa määrää matchaa minkä ansiosta tuloksena saadaan paksumpaa ja täyteläisemmän makuista teetä.

Japanilainen teetaide keskittyy matchan valmistamiseen, tarjoiluun ja nauttimiseen.

Tämä tee

Tämä laadukas matcha sopii hyvin usuchan eli ohuen teen valmistamiseen. Tee on kevätsadosta 2017. Teen nimen Yomo no Kaori voisi kääntää muotoon Tuoksua Kaikissa Suunnissa tai Tuoksun Ympäröimä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on pulverinen, makea, viileän karkkimainen ja aromaattinen. Vispatun teen tuoksu on puuroisen vegetaalinen. Siitä löytyy myös kirkas hedelmäinen sävy. Maku on hieman kitkerä, mutta ei pistävällä tavalla. Siinä on tasaista vegetaalisuutta, hieman paahteisuutta ja mineraalista raikkautta.

Valmistaminen

Matcha-teen perinteisiin valmistusvälineisiin kuuluu teekulho - chawan, teevispilä - chasen ja teelusikka - chashaku. Noin 1,5-2g Matcha-teetä vispataan noin 1dl 80-asteista vettä nopealla vispausliikkeellä niin, että teestä tulee kuohkeaa ja pinnalle muodostuu vaahtoa. Teepulveri voidaan sekoittaa veteen myös muilla tavoin, esim. vispilätyyppisellä maidonvaahdottimella tai se voidaan ravistaa pullossa, jossa on sekoitussiivilä sisällä.

Matchaa voidaan lisätä esim. jäätelön päälle tai smoothieen. Siitä valmistetut leivonnaiset ovat Aasiassa suuressa suosiossa.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Matcha - Yomo No Kaori (Yamamasa Koyamaen, Uji) 30g
Arviosi