Chawan #1, Hagi-yaki - Deishi Shibuya

Tämä rouhea teekulho on ns. Valkoista Hagi -keramiikkaa. Saveen on lisätty karkeaa hiekkaa. Tyyliä sanotaan Onihagiksi. Kulho on 2017 vuonna 89 vuotiaana kuolleen Keraamikko Deishi Shibuyan käsialaa.

300,00 €
Saatavuus: Ei varastossa
SKU
cw001

Hagi-keramiikka eli Hagi-yakin alkuperä on Hagin kaupungi Yamaguchin prefektuurissa, joka sijaitsee Chūgokun alueella Honshun saaren eteläosassa Japanissa. Hagi-keramiikan alkuperään liittyy voimakkaasti 1500-luvulla Yamaguchin alueelle tulleisiin korealaisiin keraamikkoihin, joita tuotiin koreasta Japanin valloitusretkien tuloksena. Näillä korealaisilla oli vaikutusta useiden nykyisten japanilaisten keramiikkatyylien luonnissa. Yksi näistä on Hagi-keramiikka.

Hagi-keramiikan leimaavia piirteitä ovat yksinkertaiset muodot ja luonnolliset pelkistetyt värit, jotka luovat mielenkiintoisen kontrastin kirkkaanvihreän matcha-teen kanssa.

Valkoinen Hagi on 1900 luvun alkupuolella kehitetty variaatio, jossa paksu valkoinen lasite valuu tummempien värien yllä. Onihagi-tyylissä saveen sekoitetaan karkeaa hiekkaa, joka antaa kulholle rouhean ulkoasun.

Tämä teekulho on hyvä esimerkki valkoisesta Hagista, joka on Onihagi-tyyliä. Keraamikko on lukuisia palkintoja ja tunnustuksia saanut ja 2017 vuonna 89 vuotiaana kuollut keraamikko Deishi Shibuya. Kulhossa on raskas valkoinen lasite jossa hienoa halkeamakuviota sekä aukkoja jotka näyttävät halkeilevalta jäältä. Kulho toimitetaan ilman laatikkoa.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Chawan #1, Hagi-yaki - Deishi Shibuya
Arviosi