Shui Mi Tao (2024) HCF '25 Vuoden Musta Tee

Shui Mi Tao eli kirjaimellisesti "Hunajapersikka" on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten villilajikkeeseen pohjautuva teepensaslajike jossa on nimen mukaisesti uskomattomat litsin ja persikan sävyt. Tämä tee voitti Vuoden Musta Tee -palkinnon Helsinki Coffee Festival 2025 teekilpailuissa!

Varastossa
SKU
t796
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Shui Mi Tao (2024) HCF '25 Vuoden Musta Tee - 40g
10,00 €
Shui Mi Tao (2024) HCF '25 Vuoden Musta Tee - 80g
19,00 €
Shui Mi Tao (2024) HCF '25 Vuoden Musta Tee - 160g
37,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä Shui Mi Tao poimittiin keväällä 2024 Wuyi-vuorilla Fujianissa. Se poimittiin teepensaslajikkeesta joka tunnetaan nimellä Shui Mi Tao tai Mi Tao. Se on villilajikkeen kanssa sukua oleva lajike jossa on uskomaton hedelmäinen hieman persikkaa tai litsiä muistuttava tuoksu ja maku. Teetä voisi pitää Wuyi-vuorten Zheng Shan Xiao Zhong teen variaationa sillä tuotantotapa on sama mutta lajike on tavallisesta poikkeava.

Maku

Lehdessä on uhkea litsien ja persikoiden hedelmäinen tuoksu. Haudutettuna nämä hedelmäiset piirteet ovat yhä voimakkaina esillä. Lisäksi mausta löytyy sävykästä tumman puun piirrettä sekä mineraalisuuden eri sävyjä. Maku on kevyt ja elegantti enemmänkin kuin massiivinen tai raskas.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

  • Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina/Kina
  • Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
  • Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
  • Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
  • Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur

Ohessa video Teepolun Matin livestreamistä missä esiteltiin kilpailuteet ennen tulosten julkistamista:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Shui Mi Tao (2024) HCF '25 Vuoden Musta Tee
Arviosi