Shincha Misakubo Yabukita (2025)
Shizuokassa Misakubon alueella kasvanut Shincha eli varhaiskevään vihreä tee. Tee on poimittu Japanin yleisimmästä Yabukita-pensaslajikkeesta varhain keväällä 2025. Kuivan teen tuoksu on tuore ja särmikkään ruohoinen. Maljassa tuoksu on ryhdikkään kedonkukkainen ja makean paahteinen. Maku alkaa makean paahteisena ja johtaa ruohoisin sävyin raikkaaseen jälkimakuun.
Yleistä
Shincha eli Uusi Tee on japanilainen vihreä tee, joka tuotetaan alkukeväällä poimituista teenlehdistä. Sitä voisi pitää Sencha-teen erikoistyyppinä. Varhain keväällä lämpötilan ollessa vielä melko matala, teenlehdissä on omalaatuinen hennon vegetaalinen tuoksu ja maku. Myöhemmin kevään edetessä maku voimistuu ja poimittu tee tuotetaan senchaksi. Shinchan tuotantomäärät ovat melko pieniä ja se onkin varhaiskevääseen kuuluva erikoisuus.
Tämä tee
Shizuokassa Misakubon alueella kasvanut Shincha eli varhaiskevään vihreä tee. Tee on poimittu Japanin yleisimmästä Yabukita-pensaslajikkeesta varhain keväällä 2025.
Maku
Kuivan teen tuoksu on tuore ja särmikkään ruohoinen. Maljassa tuoksu on ryhdikkään kedonkukkainen ja makean paahteinen. Maku alkaa makean paahteisena ja johtaa ruohoisin sävyin raikkaaseen jälkimakuun.
Hauduttaminen
Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.
- Valmistusmaa/Tilverkad i: Japani / Japan
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur