Shuangjiang Mengku 2010 Ye Sheng Cha (Sheng pu'er)
Shuangjiang Mengku on Lincangin prefektuurin Shuangjiang-piirikunnan maineikas pu'er-teentuottaja. Tämä 2010 vuoden sheng pu'er on tuotettu Da Xue Shanin eli Suuren Lumivuoren villiteemateriaalista. Kuivassa teessä on herkullinen mausteisen puinen ja hieman tervainen tuoksu. Maljassa esiin tulee villiteelajikkeen erikoinen vegetaalisjuureksinen tuoksu. Sen ohella tuoksu on kuivan puinen ja hieman tervainen. Teessä on alusta lähtien makeahko täyteläinen maku. Se on runsaan mineraalinen ja sävykkään puinen. Pitkässä jälkimaussa esiin tulevat taas villilajikkeen juureksinen makeus ja tervainen puu.
Yleistä
Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.
Tämä tee
Shuangjiang Mengku on suuri pu'er-teen tuottaja Lincangin prefektuurin Shuangjiang-piirikunnassa. Tuottaja on aloittanut teentuotannon 2000 luvun vaihteesta lähtien ja teelaadut painottuvat Shuangjian-piirikunnan Mengku-kylän alueen teehen. Tämä 2010 vuoden sheng pu'er on mukavasti ikääntynyttä. Tee on poimittu Da Xue Shanilla eli Suurella Lumivuorella villeistä teepuista jotka ovat vielä ns. Ye Shengiä eli varianttia joka poikkeaa selvästi yleisesti viljellyistä teepensaslajikkeista. Lehden väri on tummempi ja maussa on erikoista eksoottista hedelmäisyyttä.
Maku
Kuivassa teessä on herkullinen mausteisen puinen ja hieman tervainen tuoksu. Haudutetun lehden tuoksu on synkän metsäinen, hieman juureksinen ja makean puinen. Maljassa esiin tulee villiteelajikkeen erikoinen vegetaalisjuureksinen tuoksu. Sen ohella tuoksu on kuivan puinen ja hieman tervainen. Teessä on alusta lähtien makeahko täyteläinen maku. Se on runsaan mineraalinen ja sävykkään puinen. Pitkässä jälkimaussa esiin tulevat taas villilajikkeen juureksinen makeus ja tervainen puu.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
- Valmstusmaa/Tilverkad i: Kiina / Kina
- Valmistusaineet/Ingredienser: Tee/te
- Maahantuoja/Importör: Teepolku Oy
- Y-tunnus/FO Nummer: 2484659-6
- Säilytys kuivassa ja huoneeenlämmössä / Förvaras torrt, ej över normal rumstemperatur