Long Zhu Sheng Pu'er - Da Xue Shan 2020 8g
Tämä sheng pu'er on puristettu ns. lohikäärmehelmien (Long Zhu) muotoon. Nämä yksittäiset pyöreät helmet painavat 8g. Tee on Da Xue Shanin eli Suuren Lumivuoren lehtimateriaalia keväältä 2020. Da Xue Shan sijaitsee Lincangin prefektuurissa ja se on kuuluisa laajoista villeistä teepuumetsistä ja teen upeasta kukkeanhedelmäisestä mausta.
Yleistä
Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.
Tämä tee
Teen on tuottanut Yongde Cha Chang eli Yongden Teetehdas. Se sijaitsee nimen mukaisesti Yongden piirikunnassa Lincangin prefektuurissa. Tee on tuotettu tehtaan Xiong Feng -brändillä. Tee on puristettu ns. lohikäärmehelmien (Long Zhu) muotoon. Nämä yksittäiset pyöreät helmet painavat 8g. Tee on Da Xue Shanin eli Suuren Lumivuoren lehtimateriaalia keväältä 2020. Da Xue Shan sijaitsee Lincangin prefektuurissa ja se on kuuluisa laajoista villeistä teepuumetsistä ja teen upeasta kukkeanhedelmäisestä mausta.
Maku
Teessä on upea siirappinen kukkeanhedelmäinen tuoksu. Maku on laakea ja pitkä.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.