Jian Shui #1, Zong Yan - Shi Piao (210ml)

Jian Shui on Yunnanin maakunnan uniikki keramiikkatyyli. Gongfu-teeastiat kuten saviteekannut ovat yksi Jian Shuin pääaiheista. Tämä on Shi Piao -malliin tehty hieman kookkaampi Jian Shui -saviteekannu. Teekannu on viimeistelty mattapintaiseksi. Kannen nupin päälipinta ja kannen reunat on punertavat. Teekannun pallosiivilässä on kookkaat aukot joka takaa ison nokan läpimitan kanssa hyvin virtauksen kannusta kaadettaessa. Teekannun työnjälki on oikein hyvä ja se on melko raskas ja luotettavan tuntuinen käsissä.

140,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
js001

Perustiedot

Keraamikko: Zong Yan 宗艳
Teekannumalli: Shi Piao 石瓢
Teekannun tilavuus: 210ml
Keraamikon sertifikaatti: Kyllä
Siivilän tyyppi: Pallosiivilä
Savilaatu: Jian Shui 建水

Teepolun kommentit

Shi Piao -malliin tehty hieman kookkaampi Jian Shui -saviteekannu. Teekannu on viimeistelty mattapintaiseksi. Kannen nupin päälipinta ja kannen reunat on punertavat. Teekannun pallosiivilässä on kookkaat aukot joka takaa ison nokan läpimitan kanssa hyvin virtauksen kannusta kaadettaessa. Teekannun työnjälki on oikein hyvä ja se on melko raskas ja luotettavan tuntuinen käsissä.

Tuotesivun tiedoista

Listaamme tässä tuotesivulla teekannuista ne tiedot mitkä oli nopeasti selvitettävissä. Jos teekannulla on keraamikon sertifikaatti, usein tietoa on enemmän helposti saatavilla. Teekannussa olevien leimojen perusteella voidaan usein selvittää kuka teekannun on tehnyt. Emme kuitenkaan selvitä kattavasti kaikkia tietoja etukäteen, sillä se hidastaa keramiikan tuomista verkkokauppaan teidän saataville. Voit tiedustella lisätietoja käyttämällä sivun alalaidassa olevia yhteystietoja.

Yleistä Jian Shuista

Jian Shui on Yunnanin maakunnan uniikki keramiikkatyyli. Gongfu-teeastiat kuten saviteekannut ovat yksi Jian Shuin pääaiheista, mutta keraamikot tekevät myös muita astiatyyppejä kuten erilaisia patoja, jotka kestävät kuumentamista suoralla liekillä. Kuuluisamman Yixingin keramiikan tapaan Jian Shui -astiat aloittavat matkansa maasta louhittuna kivenä. Näitä kivilaatuja on useaa eriväristä ja valmis savi tehdään eri värien sekoituksesta. Kivi jauhetaan hienoksi jauhoksi ja siihen sekoitetaan vettä. Tässä vaiheessa saven annetaan ikääntyä isoissa ruukuissa. Tämä vaihe poistaa epäpuhtauksia savesta ja jauhetut partikkelit yhdistyvät kiinteämmäksi saveksi. Jian Shuin savi on Yixingin savea hienojakoisempaa ja niinpä se tarjoaa haudututetulle teelle enemmän kosketuspintaa. Tämän takia nämä teekannut vaikuttavat teen makuun hieman Yixingin kannuja voimakkaammin. Jian Shui -keramiikassa on erittäin tyypillistä koristella astiat monimutkaisin kaiverruksin. Nämä kaiverrukset voidaan jättää aukinaisiksi tai ne voidaan täyttää hienojakoisella savella, jonka väri poikkeaa astian väristä. Ylimääräinen hienojakoinen savi poistetaan astian pinnalta jolloin sitä jää ainoastaan täyttämään kaiverrettua kuviota. Tällä tavalla pintaan voidaan tehdä kuvioita pinnan jäädessä tasaiseksi. Eri väreillä voidaan luoda monimutkaisia piirroksia kannun koristeeksi. Jian Shui -astiat voidaan polton jälkeen kiillottaa kiiltäväksi tai mattapintaiseksi, jolloin astian pinnan tekstuuriin voidaan vaikuttaa vielä polton jälkeen. Jian Shui -kannuja käytetään useimmiten Yunnanin pu'er-teen hauduttamisessa, mutta kannut toimivat toki myös kaikella muulla teellä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jian Shui #1, Zong Yan - Shi Piao (210ml)
Arviosi