Huang Yin - Yiwu Zheng Shan Ye Sheng Cha ~ 2010, Sheng Pu'er
Valtiollisen pu'er-tuotannon tyylillä paketoitu sheng pu'er. Paperin tyyli ns. Keltainen Merkki. Teen tarkkaa ikää meillä ei ole tiedossa arvioisimme että tee olisi tuotettu noin vuoden 2010 kohdalla. Teen nimi on Yiwun Varsinaisen Vuoren Villitee. Kuivassa teessä on mukava mausteinen raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on Yiwun perinteisestä heinäisyydestä poiketen hieman mausteinen ja aprikoosinen. Maku on kirkas ja hedelmäisen mausteinen.
Tämä tee
Tämä sheng pu'er on tuotettu valtiollisen pu'er-tuotannon aikaisella brändäyksellä. Tästä kertoo paperin keskellä oleva ns. Ba Zhong -logo. Paperin tyyli on ns. Huang Yin eli Keltainen Merkki. Tämä viittaa papereiden tulostuksiin ja tyyliin. Teen tarkasta iästä ei ole tietoa mutta mielestämme se vaikuttaa noin 2010 kohdalla tuotetulta. Tähän aikaan pu'er-teen tuotanto on ollut liki täysin yksityisissä käsissä ja niinpä tämä tee ei siis luultavasti ole valtiollisesti tuotettua. Näitä Ba Zhong -tyylisiä pu'er-tuotteita on tuotettu yksityisissä teetehtaissa lisenssillä valtion laitokselta joka omistaa oikeudet tyylin käyttämiseen. Näitä teelaatuja on tuotettu suuria määriä vielä 2000-luvulla ja näiden tuotteiden laatu vaihtelee villisti. Valtiollisen tyylin lisäksi tässä teessä papereissa on lisänimi Yiwu Zheng Shan Ye Sheng Cha eli Yiwun Varsinaisen Vuoren Villitee.
Maku
Kuivassa teessä on mukava mausteinen raikas tuoksu. Maljassa tuoksu on Yiwun perinteisestä heinäisyydestä poiketen hieman mausteinen ja aprikoosinen. Maku on kirkas ja hedelmäisen mausteinen.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.