Emei Zhu Ye Qing (2018)

Tämä moderni kiinalainen vihreä tee tuotetaan Sichuanin maakunnassa Emei-vuorella. Tämä 2018 maaliskuun poiminta on selkeän paahteinen ja maitoisen kukkainen. Kukkaisuutta voisi kuvailla voikukkaiseksi. Harvinainen mahdollisuus kokeilla tätä huipputeetä!

Varastossa
SKU
t278
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Emei Zhu Ye Qing (2018) - 25g
Normaali hinta 17,00 € Tarjoushinta 13,60 €
Emei Zhu Ye Qing (2018) - 50g
Normaali hinta 33,00 € Tarjoushinta 26,40 €
Emei Zhu Ye Qing (2018) - 100g
Normaali hinta 65,00 € Tarjoushinta 52,00 €

Yleistä

Zhu Ye Qing on kuuluisien kiinalaisten vihreiden teelaatujen joukossa poikkeava, sillä toisin kuin useimmat vihreät teet, sillä ei ole erittäin pitkää historiaa. Vaikka Emei-vuorella on tunnetusti ollut teentuotantoa jo Jin-dynastian aikaan yli 1500 vuotta sitten, Zhu Ye Qingin kerrotaan saaneen nimensä vihreä bambunlehti vasta vuonna 1964, kun Emei-vuorella oleskellut munkki tarjosi sitä eräälle sotilaskomentajalle. Teellä ei ollut nimeä ja niinpä munkki pyysi komentajaa nimeämään teen. Komentaja sanoi teenlehtien muistuttavan bambunlehtiä ja nimesi sen vihreäksi bambunlehdeksi.

Zhu Ye Qing on myös poikkeuksellinen siinä mielessä, että sen nimi on erään yrityksen rekisteröity tavaramerkki. Tämä tarkoittaa sitä, että vain ko. yritys voi markkinoida teetä tällä nimellä. Todellisuudessa Zhu Ye Qing -nimistä teetä myy myös moni muu yritys kuin tavaramerkin omistaja ja sitä tuotetaan laajalti Emei-vuoren alueella.

Tämä tee

Tämä 2018 kevään tee on poimittu maaliskuun 15. päivä. Se on tuotettu Emei-vuorella. Tarjoamme 2018 sadosta myös Meng-vuorella poimittua versiota, joka on tuotettu toisenlaisesta pensaslajikkeesta. Emei-vuoren teessä lehti on hieman keltaisempaa ja silmun muoto on enemmän kuun sirppiä muistuttava ja litteä.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on terävän vegetaalinen ja hyvin aromaattinen. Haudutetun teen tuoksu on myös terävän vegetaalinen. Siinä on lisäksi selkeää paahteisuutta ja maitoista kukkaisuutta, jota voisi kuvailla voikukkaiseksi. Teen terävä vegetaalisuus tuntuu maussa heti alussa kuivana vegetaalisuutena, joka antaa teelle erittäin pysyvän maun. Tämän sävyn taustalla on makeaa vahaisuutta. Suun takaosassa tuntuu kukkaisuuden ja mineraalisuuden kaikuja. Erittäin luonteikas mutta kuitenkin varsin kompleksinen tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Emei Zhu Ye Qing (2018)
Arviosi