Zhu Ye Qing (2017)

Tämä moderni kiinalainen vihreä tee tuotetaan Sichuanin maakunnassa Emei-vuorella. Tämä 2017 maaliskuun poiminta on luonteeltaan massiivinen, tiivis, mutta kuitenkin sävykäs. Yksi parhaimmista!

Varastossa
SKU
t126
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zhu Ye Qing (2017) - 25g
Special Price 12,75 € Regular Price 17,00 €
Zhu Ye Qing (2017) - 50g
Special Price 24,00 € Regular Price 32,00 €
Zhu Ye Qing (2017) - 100g
Special Price 45,00 € Regular Price 60,00 €

Yleistä

Zhu Ye Qing on kuuluisien kiinalaisten vihreiden teelaatujen joukossa poikkeava, sillä toisin kuin useimmat vihreät teet, sillä ei ole erittäin pitkää historiaa. Vaikka Emei-vuorella on tunnetusti ollut teentuotantoa jo Jin-dynastian aikaan yli 1500 vuotta sitten, Zhu Ye Qingin kerrotaan saaneen nimensä vihreä bambunlehti vasta vuonna 1964, kun Emei-vuorella oleskellut munkki tarjosi sitä eräälle sotilaskomentajalle. Teellä ei ollut nimeä ja niinpä munkki pyysi komentajaa nimeämään teen. Komentaja sanoi teenlehtien muistuttavan bambunlehtiä ja nimesi sen vihreäksi bambunlehdeksi.

Zhu Ye Qing on myös poikkeuksellinen siinä mielessä, että sen nimi on erään yrityksen rekisteröity tavaramerkki. Tämä tarkoittaa sitä, että vain ko. yritys voi markkinoida teetä tällä nimellä. Todellisuudessa Zhu Ye Qing -nimistä teetä myy myös moni muu yritys kuin tavaramerkin omistaja ja sitä tuotetaan laajalti Emei-vuoren alueella.

Tämä tee

Tämä 2017 kevään tee on poimittu maaliskuun alkupuolella.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on upean aromaattinen ja tiiiviin vegetaalinen. Kuin vihannesten tuoksua tiivistettynä ja sekoitettuna kedon kukkiin. Haudutettujen lehtien tuoksu on uhkean vegetaalinen ja kedonkukkainen. Kukkaisuus on voikukkien maitoista aromaattisuutta. Haudutetun teen tuoksu on mineraalinen, kukkainen ja voimakkaan vegetaalinen. Teen uhkea luonne jatkuu maussa. Se on tiivistyneen vihannesmainen. Vihannesmaisuus on tavallaan karheaa, joka tuo sille kukkaista ja mineraalista luonnetta. Kaikesta tästä voimakkuudesta huolimatta tee ei ole kitkerä tai järeä. Se on voimakas mutta hallittu. Mineraalinen vihannesmaisuus säilyy pitkään suussa ja vaimenee muuttuen hieman makeammaksi ja tuoden esiin ituisia ja herneisiä sävyjä. Voimakas, uhkea mutta sävykäs vihreä tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zhu Ye Qing (2017)
Arviosi