Zhenghe Yu Ye (2021)

Zhenghe-piirikunnassa Fujianissa tuotettu valkoinen tee. Tee on tuotettu ns. kalalehdistä (Yu Ye), jotka ovat paksuja avonaisia lehtiä, jotka suojelevat kevään ensimmäisiä puhkeavia silmuja. Tuoksussa ja maussa koivuisuutta, tuoretta puuta, hentoa omenaa ja vegetaalisia sävyjä. Upean puhdas ja raikas tee.

Varastossa
SKU
t543
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zhenghe Yu Ye (2021) - 35g
10,00 €
Zhenghe Yu Ye (2021) - 70g
19,00 €
Zhenghe Yu Ye (2021) - 140g
36,00 €

Yleistä

Valkoinen tee on aurinkokuivattua teetä. Monien valkoisten teelaatujen lehtien vaalea väri ei aiheudu auringokuivauksesta vaan erityisistä teepensaslajikkeista, joita valkoisen teen tuotannossa käytetään. Erityisesti lehtisilmuja peittää vaalea karvoitus, joka saa lehdet näyttämään vaaleilta. Merkittävin tällainen teelajike on Dabai eli Suuri Valkoinen.

Merkittävin valkoisen teen tuotantoalue Kiinassa on Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijatseva Fuding ja sen lähistöllä levittäytyvä vuoristoalue Taimushan.

Alueella tuotettavat valkoiset teet luokitellaan neljään laatuluokkaan, jotka matalimmasta korkeimpaan ovat: Shou Mei, Gou Mei, Bai Mudan ja Bai Hao Yin Zhen. Korkeammat laadut poimitaan pääasiassa aikaisemmin kuin matalammat laadut ja matalammissa laaduissa lehtikoko on suurempi. Korkeammissa laaduissa suurempi osuus lehtimassasta on vaalean karvan peitossa olevia aukeamattomia lehtisilmuja. Matalimmassa Shou Mei -laadussa on suurin osa lehtimassasta suurempaa avautunutta lehteä. Joukossa voi kuitenkin olla myös silmuja. Matalampien laatujen maku on voimakkaampi ja korkeampien kermaisempi ja miedompi.

Tämä tee

Zhenghe-piirikunnassa Fujianissa tuotettu valkoinen tee. Tee on tuotettu ns. kalalehdistä (Yu Ye), jotka ovat paksuja avonaisia lehtiä, jotka suojelevat kevään ensimmäisiä puhkeavia silmuja.

Maku

Tuoksussa ja maussa koivuisuutta, tuoretta puuta, hentoa omenaa ja vegetaalisia sävyjä. Upean puhdas ja raikas tee.

Hauduttaminen

Teen voi hauduttaa sata-asteisella vedellä. Lehtiä tarvitaann noin 2rkl. Haudutusaika on 2-3 minuuttia jos teetä haudutetaan pienessä astiassa (alle 500ml). Tällöin lehtiä voi hauduttaa 2-3 kertaa. Suuremmassa tilavuudessa on parempi hauduttaa vain kerran ja nostaa haudutusaika 3-5 minuuttiin.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zhenghe Yu Ye (2021)
Arviosi