Zheng Shan Xiao Zhong AA (2024)
Zheng Shan Xiao Zhong eli Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten musta teelaatu. Tämä laatu on erittäin pienilehtinen korkeatasoinen laatu. Siitä löytyy havuisuutta, mineraaliöljyistä mausteisuutta, raikasta puun sävyä ja hentoa kukkaisuuttakin. Suutuntma on öljyinen ja liukas. Maussa erottuu raikas havuisuuden sävy ja suun takaosassa kuivaa mausteisuutta ja hedelmäisyyttä. Upean charmikas tee!
Yleistä
Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.
Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.
Tämä tee
Tämä Zheng Shan Xiao Zhong poimittiin keväällä 2024. Se edustaa tämän teen mittapuussa korkeaa keskitason laatua. Teenlehti on pientä ja suoraksi rullattua.
Maku
Teen tuoksusta löytyy havuisuutta, mineraaliöljyistä mausteisuutta, raikasta puun sävyä ja hentoa kukkaisuuttakin. Suutuntma on öljyinen ja liukas. Maussa erottuu raikas havuisuuden sävy ja suun takaosassa kuivaa mausteisuutta ja hedelmäisyyttä. Upean charmikas tee!
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.