Zheng Shan Xiao Zhong A (2022)

Zheng Shan Xiao Zhong on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten musta teelaatu. Tässä 2022 teessä lehti on keskikokoista. Siitä löytyy mausteisia sävyjä, hieman hiekkaista mineraalisuutta ja näiden taustalla makeaa hedelmäisyyttä.

Varastossa
SKU
t627
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong A (2022) - 50g
8,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong A (2022) - 100g
15,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong A (2022) - 200g
28,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä Zheng Shan Xiao Zhong poimittiin keväällä 2022. Lehti on keskikokoista.

Maku

Teestä löytyy mausteisia sävyjä, hieman hiekkaista mineraalisuutta ja näiden taustalla makeaa hedelmäisyyttä.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Katso tämän videon esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong A (2022)
Arviosi