Zheng Shan Xiao Zhong (2018) Villitee

Zheng Shan Xiao Zhong on luonteikas musta tee Fujianin maakunnasta Kiinasta. Tämä 2018 kevään tee on poimittu villeinä kasvavista teepensaista. Poiminta koostuu pitkästä ehjästä lehdestä. SIinä on hienoja ruusuveden ja männyn sävyjä.

Varastossa
SKU
t275
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong (2018) Villitee - 35g
8,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong (2018) Villitee - 70g
15,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä Zheng Shan Xiao Zhong on poimittu villeinä kasvavista teepensaista. Lehti on pitkää ja ehjää. Teessä on poikkeuksellisia kukkaisia sävyjä. Tee on kevään 2018 sadosta.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on intensiivinen. Siinä on ruusuvettä muistuttavaa kukkaisuuttaja herkkyyttä. Tämän lisäksi tuoksusta erottuu mäntyistä sävyä sekä imelää hedelmäisyyttä. Haudutetun teen tuoksu on öljyinen, mäntyinen ja ruusuinen. Maussa ruusuveden sävy on selvästi esillä heti alusta lähtien. Se viipyilee pitkään jälkimaussa. Maussa on lisäksi hieman heikompana tumman puun ja hedelmien sävyjä. Kukkaisen herkkä musta tee.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong (2018) Villitee
Arviosi