Zheng Shan Xiao Zhong (2018 - AA)

Rating:
80% of 100

Zheng Shan Xiao Zhong on luonteikas musta tee Fujianin maakunnasta Kiinasta. Tee koostuu keskikokoisesta lehdestä. Se yhdistää puun, mineraalisuuden ja savun sävyjä. Taustalla lymyää punaisten hedelmien sävyjä.

Varastossa
SKU
t254
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zheng Shan Xiao Zhong AA - 50g
6,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AA - 100g
11,00 €
Zheng Shan Xiao Zhong AA - 250g
26,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Zheng Shan Xiao Zhong merkitys käännettynä on Varsinaisen Vuoren Pieni Lajike. Nimi viittaa teepensaslajikkeeseen. Paras Zheng Shan Xiao Zhong tuotetaan Wuyi-vuorten alueella Tong Mu -kylässä. Tee on löysästi yhteydessä Lapsang Souchong -teehen, joka on savustettu musta tee mitä myös tuotetaan Wuyi-vuorten alueella, mutta jota myydään lähinnä länsimarkkinoilla. Zheng Shan Xiao Zhongista on myös olemassa savustettuja versioita, mutta tee on normaalisti täysin savustamatonta.

Tämä tee

Tämä korkealaatuinen Zheng Shan Xiao Zhong on täysin savustamatonta ja tämän ansiosta itse teelajikkeen maku tulee täysin esiin. Tee on kevään 2018 sadosta. Teenlehti on keskikokoista.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on raikas ja viinimäisen makeismainen. Mukana on myös mineraalista mausteisuutta. Haudutetun teen tuoksu on puuroisen viljainen ja mehevä. Siitä löytyy tumman puun sävyä, kermaisuutta ja punahedelmäisyyttä. Maku on mehuisan runsas ja samalla kuivan tyylikäs puisessa mausteisuudessaan.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zheng Shan Xiao Zhong (2018 - AA)
Arviosi