Zhang Xiang Shu Pu'er (90-luku)

Tämän shu pu'erin nimi Zhang Xiang tarkoittaa Kamferin Tuoksua. Tee on suurilehtistä ja Menghain alueella tuotettua. Tietojemme mukaan tee on 90-luvulta. Teessä on uskomattoman voimakas kamferin tuoksu. Sanotaan, että tuoksu tulisi siitä kun teepuut kasvavat lähellä kamferipuita ja kasvit vaihtavat juuriensa kautta aromaattisia yhdisteitä. Maussa on tosiaan iän tuomaa tasaisuutta ja kirkkautta. Kamferin rinnalla on makean puun ja kellarin sävyjä.

Varastossa
SKU
t517
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Zhang Xiang Shu Pu'er (90-luku) - 50g
10,00 €
Zhang Xiang Shu Pu'er (90-luku) - 100g
19,00 €
Zhang Xiang Shu Pu'er (90-luku) - 250g
46,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän shu pu'erin nimi Zhang Xiang tarkoittaa Kamferin Tuoksua. Tee on suurilehtistä ja Menghain alueella tuotettua. Tietojemme mukaan tee on 90-luvulta, mutta on vaikea mitenkään todentaa teen ikää. Teessä on uskomattoman voimakas kamferin tuoksu. Sanotaan, että tuoksu tulisi siitä kun teepuut kasvavat lähellä kamferipuita ja kasvit vaihtavat juuriensa kautta aromaattisia yhdisteitä. Lehti on suurikokoista.

Maku

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 4-7 grammaa, eli pari ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Zhang Xiang Shu Pu'er (90-luku)
Arviosi