Yunnan Yongde Cha Ye 2014 Po Cha Xiang

Tämä Shu Pu'er on tuotettu vuonna 2014. Se on valikoimassamme, sillä se on poikkeuksellisen voimakas shu pu'er -teeksi. Siitä löytyy jylhää puumaisuutta ja tumman suklaan sävyjä.

Varastossa
SKU
t213
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Po Cha Xiang - 50g
8,00 €
Po Cha Xiang - 357g
39,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on tuotettu vuonna 2014. Teen nimen Po Cha Xiang voisi kääntää muotoon Karkea/Voimakas Teen Tuoksu. Tällä tarkoitetaan todennäköisesti sitä, että tee on shu pu'eriksi melko voimakkaan makuinen ja tuoksuinen. Teen on tuottanut Yunnan Yongde Cha Ye. Tuottaja on siis Lincangin prefektuurissa Yongden alueella. Tämä alue on tunnettu melko raikkaista pu'er-teestään ja mustasta Dian Hong mustasta teestä. Olemme ottaneet tämän teen valikoimaamme, sillä se on poikkeuksellisen voimakkaan makuinen shu pu'er-teeksi.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikas ja samalla klassisen shu pu'erimainen – mehevän lahoisen puinen, hieman suklainen ja mausteinen. Haudutettujen teenlehtien tuoksu on jylhän puinen ja samalla miellyttävän makea. Siitä löytyy myös tumman suklaan sävy. Haudutetun teen tuoksu on nahkainen, puinen ja raikas. Teen maku on samoin puinen. Siinä on yllättävän paljon tiiviyttä, joka on kuin kitkeryyden esimuotoa. Teen tummapuinen luonne on roteva ja jylhä. Maun voimakas luonne luo teelle pysyvän jälkimaun, joka muistuttaa jossain määrin vanhemman sheng pu'erin jälkimakua. Teen makuun ilmestyy välillä kukkaisia sävyjä sekä samettista suklaisuutta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yunnan Yongde Cha Ye 2014 Po Cha Xiang
Arviosi