Yue Xi Cui Lan AAA (2023)

Yue Xi Cui Lan on Anhuin maakunnan Yue Xi -piirikunnan vihreä teelaatu. Teen nimi Cui Lan tarkoittaa Vihreää Orkideaa. Tämä laatu on kevään 2023 aikaisimpia poimintoja ja näinollen erittäin korkeaa laatua. Tee on kuulas ja puhdas maultaan. Siinä on selkeitä kukkeuden piirteitä, tuoretta vegetaalisuutta sekä hieman mausteista paahteisuutta.

Varastossa
SKU
t589
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yue Xi Cui Lan AAA (2023) - 35g
14,00 €
Yue Xi Cui Lan AAA (2023) - 70g
27,00 €
Yue Xi Cui Lan AAA (2023) - 140g
53,00 €

Yleistä

Anhuin maakunta on koti monelle Kiinan kuuluisimmista teelaaduista. Erityisen merkittäviä teelaatuja ovat Huang Shanin eli Keltaisen vuoren alueella tuotetut vihreät teet kuten Huang Shan Mao feng sekä Qimenin kaupungin alueen Keemun musta tee. Näiden lisäksi maakunnassa tuotetaan suurta joukkoa vähemmän tunnettuja mutta yleisesti ottaen erittäin korkeatasoisia teelaatuja.

Tämä tee

Yue Xi Cui Lan on Anhuin maakunnan Yue Xi -piirikunnan vihreä teelaatu. Teen nimi Cui Lan tarkoittaa Vihreää Orkideaa. Teessä on suorat sirot lehdet. Tämä laatu on varhaisimpia poimintoja tästä teestä keväältä 2023. Tee on poimittu maaliskuun 2023 loppupuolella. Lehtikoko on pieni.

Maku

Tee edustaa puhdasta ja kuulasta tyyliä. Maku on kevyt ja kuulas. Siinä on selkeitä kukkeuden piirteitä ja hieman paahteisuutta jossa erottuu hieman mausteisia sävyjä.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Tee kestää hyvin myös korkeaa lämpötilaa ja mielestämme se on parhaimmillaan 90-100 asteisella vedellä. Pienessä alle 300ml teekannussa lehtiä voi hauduttaa 1-2 minuuttia ja siitä saa muutaman haudutuksen. Suuremassa kannussa haudutusaikaa on syytä kasvattaa 2-4 minuuttiin.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yue Xi Cui Lan AAA (2023)
Arviosi