Yue Xi Cui Lan (2022)

Yue Xi Cui Lan on Anhuin maakunnan Yue Xi -piirikunnan vihreä teelaatu. Teen nimi Cui Lan tarkoittaa Vihreää Orkideaa. Teessä on suorat sirot lehdet. Kuivissa lehdissä on makeahko kukkainen tuoksu. Hieman kuin imisi tikkaria kukkakaupassa. Maku on vegetaalinen, kuivan olkinen ja samalla kukkainen - kuin tyylikäs valkoviini.

Varastossa
SKU
t545
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yue Xi Cui Lan (2022) - 35g
9,50 €

Yleistä

Anhuin maakunta on koti monelle Kiinan kuuluisimmista teelaaduista. Erityisen merkittäviä teelaatuja ovat Huang Shanin eli Keltaisen vuoren alueella tuotetut vihreät teet kuten Huang Shan Mao feng sekä Qimenin kaupungin alueen Keemun musta tee. Näiden lisäksi maakunnassa tuotetaan suurta joukkoa vähemmän tunnettuja mutta yleisesti ottaen erittäin korkeatasoisia teelaatuja.

Tämä tee

Yue Xi Cui Lan on Anhuin maakunnan Yue Xi -piirikunnan vihreä teelaatu. Teen nimi Cui Lan tarkoittaa Vihreää Orkideaa. Teessä on suorat sirot lehdet. Maku ja tuoksu on korostetun puhdas, hieman paahteinen ja välittömän kukkainen.

Maku

Kuivissa lehdissä on makeahko kukkainen tuoksu. Hieman kuin imisi tikkaria kukkakaupassa. Maljassa teen tuoksu on solisevan raikas. Maku on vegetaalinen, kuivan olkinen ja samalla kukkainen - kuin tyylikäs valkoviini. Haudutetuissa teenlehdissä on huumaavan voikukkainen tuoksu.

Hauduttaminen

Käytä reipas ruokalusikallinen lehtiä. Veden lämpötilaksi sopii noin 80 astetta, jonka saa aikaan kun lisää kiehautettuun veteen noin 20% kylmää vettä. Alle 500ml teekannussa voit tehdä teestä muutamia 1-2 minuutin haudutuksia. Suuremmassa teekannussa haudutuksen pituuden pitäisi olla n. 2-4 minuuttia.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yue Xi Cui Lan (2022)
Arviosi