Yong Zhen - He Xin Pu'er 15g

Lincangin alueen Yongden piirikunnan teentuottajan shu pu'er, joka on puristettu pienten sydämien muotoon. Tämä shu pu'er on puristettu sydämien muotoon ja yhdessä kääreessä tulee kaksi vastakkain asetettua sydäntä. Yksittäisten sydänten paino on noin 7.5g eli yksi kääre on n. 15g. Teessä on raikas maku ja samalla mukavaa jämäkkyyttä ja syvyyttä.

1,50 €
Saatavuus: Ei varastossa
SKU
t461
  • Osta 10 hintaan 1,45 € /kpl ja säästä 3%
  • Osta 20 hintaan 1,40 € /kpl ja säästä 7%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Yong Zhen on Yongden alueella Lincangin prefektuurissa toimivan Xin Wen -nimisen teetehtaan brändi. Tehdas tuottaa pääasiassa Yongden alueen teelaatuja ja on erityisesti tunnettu laadukkaasta shu pu'er -teestään. Tämä shu pu'er on puristettu sydämien muotoon ja yhdessä kääreessä tulee kaksi vastakkain asetettua sydäntä. Yksittäisten sydänten paino on noin 7.5g eli yksi kääre on n. 15g. Teen nimi on He Xin, joka tarkoittaa yhdenkeskeistä tai yhdessä toimimista. Tämä on oikea ystävänpäivän shu pu'er! Tuottaja ei tulosta pakkauksiin tuotantovuotta, mutta olettaisimme tämän erän olevan viimeiseltä muutamalta vuodelta.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Käytä yksi sydän kerrallaan. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Tämä tee on esitelty Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa. Katso esittely täällä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yong Zhen - He Xin Pu'er 15g
Arviosi