Yong Zhen 2017 73 Zao Xiang Hou Zhuan

Yong Zhen -brändillä pu'er-teetä julkaisevan Xin Wen -teetehtaan vuoden 2017 shu pu'er -tiili. Teen nimi Zao Xiang Hou Zhuan tarkoittaa Jujuben Tuoksuinen Paksu Tiili. Nimen 73 viittaa vuoteen jona shu pu'erin tuotantotavan sanotaan kehitetyn. Tee tarjoilee Lincangin alueen teelle ominaiseen tapaan raikasta hedelmäisyyttä yhdistettynä rouheaan kaarnaisuuteen.

Varastossa
SKU
t453
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yong Zhen 2017 73 Zao Xiang Hou Zhuan - 50g
6,50 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän teen on tuottanot Xin Wen -niminen teetehdas, joka julkaisee teetään Yong Zhen -brändillä. Tuottaja on Lincangin prefektuurin Yongde-piirikunnassa toimiva pu'er-teen tuottaja, jonka vahvuus tuntuu olevan erityisesti shu pu'er -teessä. Tuottajalla on ilmeisen korkea osaaminen shu pu'erin tuotannossa. Tuottajan teet ovat raikkaita, mutta samalla erittäin luonteikkaita. Teen nimi Zao Xiang Hou Zhuan tarkoittaa Jujuben Tuoksuinen Paksu Tiili. Nimen 73 viittaa vuoteen 1973 jona shu pu'erin tuotantotavan sanotaan kehitetyn. Tee tarjoilee Lincangin alueen teelle ominaiseen tapaan raikasta hedelmäisyyttä yhdistettynä rouheaan kaarnaisuuteen. Tee tulee 250g tiilenä ja myös pienempiä näyte-eriä on saatavilla. Erittäin hyvän hinta-laatusuhteen tee.

Maku

Katso tarkemmat kuvakset oheisesta videosta Teepolun Youtube-kanavalta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 4-6 grammaa, eli noin kaksi ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yong Zhen 2017 73 Zao Xiang Hou Zhuan
Arviosi