Yin Tai 1996 Liu Bao

Tämän Liu Bao -teen on tuottanut Wuzhoun prefektuurin Liu Bao -teen tuottaja Yin Tai. Tee on vuodelta 1996 ja se on pakattu 500g koreihin, joissa lehtimateriaali on lisäksi pakattu isoihin lehtiin. Tuoksu ja maku tarjoilee mineraalista heikkaisuutta, tumman jalopuun sävyjä ja aromaattisia lahon puun sävyjä, joka välillä saa hieman kuivattuja kukkia muistuttavan vaikutelman. Teen maut, tuoksut ja tuntemukset tulevat esiin hitaasti, ja palkitsee pidemmät teesessiot.

Varastossa
SKU
t482
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yin Tai 1996 Liu Bao - 35g
13,50 €
Yin Tai 1996 Liu Bao - 70g
26,00 €

Yleistä

Liu Bao on Guangxin maakunnan fermentoitu teelaatu. Teetä tuotetaan Wuzhou-prefektuurissa Guangxin itäosassa. Alueella on tuotettu teetä Tang-dynastian ajoilta yli tuhannen vuoden ajan. Liu Bao -tee on ollut nykyisessä muodossaan ainakin Qing-dynastian ajalta.

Liu Bao -poimitaan teepensaista poimien silmu ja sitä edeltävät 2-3 avautunutta lehteä. Teemateriaali rullataan jolloin se myös kuivuu hieman. Tämän jälkeen teemassaa keotaan tehtaalla. Kekojen korkeus voi olla pitkälti yli metrin. Keossa teenlehtimateriaali alkaa fermentoitua. Tämä nostaa teen lämpötilaa ja tätä hallitaan kääntelemällä keoissa olevaa lehtimateriaalia. Kekoamisen pituutta voidaan säätää halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Normaali kekoamisaika on muutaman viikon. Tämän jälkeen lehtimateriaali erotellaan ja rullataan uudestaan. Tästä saadaan tuloksena Liu Bao raakateetä. Tästä irtolehdestä lajitellaan pois oksat yms. turha materiaali. Teemateriaalia voidaan nyt myös sekoittaa esim. eri erien tai laatujen kesken. Tämän jälkeen tee höyrytetään märäksi ja pakataan suuriin koreihin, joissa teen varsinainen ikääntyminen tapahtuu. Lehtimateriaali puristetaan koriin, mutta puristuksen voimakkuus on esim pu'er-teekakkuja heikompi. Näitä koreja säilytetään tehtaalla tyypillisesti vähintään 1-3 vuotta ennen kuin tee julkaistaan. Liu Bao -teetä julkaistaan monenlaisissa muodoissa. Alkuperäiset iätyskorit voidaan julkaista sellaisenaan tai materiaali voidaan erotella irtoteeksi ja pakata pienempiin koreihin. Liu Bao -teetä puristetaan myös pu'er-teen tapaan kakuiksi.

Tämä tee

Tämän Liu Bao -teen on tuottanut Wuzhoun prefektuurin Liu Bao -teen tuottaja Yin Tai. Tee on vuodelta 1996 ja se on pakattu 500g koreihin, joissa lehtimateriaali on lisäksi pakattu isoihin lehtiin. Pakkaus muistuttaa paljon Anhuin maakunnan An Cha -tummaa teetä. Tee on kuitenkin Liu Baota. Lehtimateriaali on melko suurta ja sisältää paljon oksia. Tee ei taida tuottajan valikoimassa edustaneen korkeinta laatutasoa. Teen ikääntyminen on kuitenkin luonut sille upean tuoksun ja maun. Teen maut, tuoksut ja tuntemukset tulevat esiin hitaasti, ja palkitsee pidemmät teesessiot. Tarjoamme teestä tällä hetkellä vain pienempiä pussitettuja kokoja. Jos saamme varastoon enemmän teetä, tulevat kokonaiset korit myös saataville.

Maku

Tee tuoksussa on reippaita fermentaation sävyjä. Tuoksu ja maku tarjoilee mineraalista heikkaisuutta, tumman jalopuun sävyjä ja aromaattisia lahon puun sävyjä, joka välillä saa hieman kuivattuja kukkia muistuttavan vaikutelman.

Hauduttaminen

Käytä teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 4-6 grammaa, eli 2 ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso Teepolun Matin esittelyvideo tästä teelaadusta:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yin Tai 1996 Liu Bao
Arviosi