Yiliang Xiang Long 2010 Long Yu

2010 vuoden pieni 100g sheng pu'er -kakku Kunmingin kaupungin lähellä sijaitsevan Yiliang-piirikunnan teentuottajan Yiliang Xiang Longin tuotannosta. Tee on nimeltään Long Yu ja tarjoilee mukavaa rämyisän tiheää makua, jossa on hieman savua, puuta, nahkaa ja erilaisia kasvimaisia sävyjä.

13,00 €
Saatavuus: Ei varastossa
SKU
t486

Yleistä

Kunming on Yunnanin maakunnan pääkaupunki. Kaupungin hallintoalueella on useita pu'er-teen tuottajia, vaikka pu'er-teen tuotanto painottuu maakunnan etelä- ja länsiosiin.

Tämä tee

Tämä on 2010 vuoden pieni 100g sheng pu'er -kakku Kunmingin kaupungin lähellä sijaitsevan Yiliang-piirikunnan teentuottajan Yiliang Xiang Longin tuotannosta. Tee on nimeltään Long Yu. Long tarjoittaa lohikäärmettä ja Yu tarkoittaa kasvattamista tai opettamista. Onko siis kyse lohikäärmeopista tai opettamisesta? Emme ole aivan varmoja.. Tee koostuu melko värikkäästä sekoituksesta erikokoisia lehtiä ja tämän ansiosta tarjoilee mukavaa rämyisän tiheää makua, jossa on hieman savua, puuta, nahkaa ja erilaisia kasvimaisia sävyjä.

Maku

Tarkemmat kuvaukset ohiesessa videossa.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yiliang Xiang Long 2010 Long Yu
Arviosi