Yi Hong (2019 - AAA)

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (eli musta) teelaatu. Tämä on huipputasoinen erittäin pienilehtinen laatu 2019 keväältä. Maussa on hieman juuresmaisuutta sekä reippaasti raikasta savuisuutta. Jälkimaussa esillä on juureen leivotun ruisleivän ja hedelmien sävyjä.

Varastossa
SKU
t344
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yi Hong (2019 - AAA) - 25g
10,00 €
Yi Hong (2019 - AAA) - 50g
19,00 €
Yi Hong (2019 - AAA) - 100g
36,00 €

Yleistä

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (länsimaisittain 'musta' tee) teelaaatu. Hong tarkoittaa punaista ja Yi on sama merkki mikä on Yi Changin kaupungin nimessä. Tee on nimetty Yi Changin kaupungin mukaisesti, sillä kaupunki oli merkittävä kauppapaikka tälle teelle, kun sen tuotanto alkoi 1800-luvulla. Todellisuudessa Yi Hong -nimellä markkinoilla olevat teet tuotetaan Hubein maakunnan aktiivisilla teentuotantoalueilla Enshin ja Yi Changin prefektuureissa maakunnan länsi- ja eteläosassa.

Tämä tee

Tämä huippulaatuinen Yi Hong koostuu lähes pelkästään teepensaas nukanpeittoisista silmuista. SIlmut saavat kultaisen tai kuparisen sävyn hapettamisen johdosta. Pieni lehtikoko tekee mausta erinomaisen pehmeän.

Maku

Teenlehtien tuoksu on samettisen kermainen, savuinen ja mausteisen rukiinen. Haudutetun teen tuoksussa päällimmäisenä on kerros mietoa savua, joka sekoittuu mausteiseen ruisleipää muistuttavaan sävyyn. Maussa on hieman juuresmaisuutta sekä reippaasti raikasta savuisuutta. Jälkimaussa esillä on juureen leivotun ruisleivän ja hedelmien sävyjä.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yi Hong (2019 - AAA)
Arviosi