Uusi

Yi Hong (2019 - AA)

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (eli musta) teelaatu. Tämä AA-laatumme edustaa korkeaa keskitasoa. Haudutetun teen tuoksu on hennon savuinen ja mausteisen rukiinen. Maku on suun täyttävä ja täyteläinen.

Varastossa
SKU
t345
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Yi Hong (2019 - AA) - 50g
8,50 €
Yi Hong (2019 - AA) - 100g
16,00 €
Yi Hong (2019 - AA) - 200g
30,00 €

Yleistä

Yi Hong on Hubein maakunnan merkittävin punainen (länsimaisittain 'musta' tee) teelaaatu. Hong tarkoittaa punaista ja Yi on sama merkki mikä on Yi Changin kaupungin nimessä. Tee on nimetty Yi Changin kaupungin mukaisesti, sillä kaupunki oli merkittävä kauppapaikka tälle teelle, kun sen tuotanto alkoi 1800-luvulla. Todellisuudessa Yi Hong -nimellä markkinoilla olevat teet tuotetaan Hubein maakunnan aktiivisilla teentuotantoalueilla Enshin ja Yi Changin prefektuureissa maakunnan länsi- ja eteläosassa.

Tämä tee

Tämä korkeatasoinen Yi Hong koostuu pienikokoisesta avautuneesta lehdestä sekä silmuista.

Maku

Teenlehtien tuoksu on hennon savuinen ja samalla rotevan punahedelmäinen. Haudutetun teen tuoksu on hennon savuinen ja mausteisen rukiinen. Taustalta löytyy lisäksi hentoja punahedelmäisyyden sävyjä. Maku on suun täyttävä ja täyteläinen. Se on raikkaan mineraalinen ja siitä löytyy hentoa savua ja ruista.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Yi Hong (2019 - AA)
Arviosi