Ye Sheng Dian Hong (2021)

Tämä Dian Hong on poimittu Licang-prefektuurin Fengqing-piirikunnassa keväällä 2021. Tämä variantti on poimittu villiteepuista, jotka poikkeavat myös lajikkeeltaan tavanomaisesta. Teenlehdissä on syvänmakea hapan tuoksu. Maku on pitkä ja villin ruusuinen. Epätavallisesti mustalle teelle maku alkaa hitaasti ja voimistuu jälkimakua kohden, joka on pitkä ja raikas.

Varastossa
SKU
t555
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ye Sheng Dian Hong (2021) - 35g
7,00 €
Ye Sheng Dian Hong (2021) - 70g
13,00 €
Ye Sheng Dian Hong (2021) - 200g
33,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu Licang-prefektuurin Fengqing-piirikunnassa keväällä 2021. Piirikunta on erityisen tunnettu Dian Hong -teestään. Tämä variantti on poimittu villiteepuista, jotka poikkeavat myös lajikkeeltaan tavanomaisesta.

Maku

Teenlehdissä on syvänmakea hapan tuoksu. Maku on pitkä ja villin ruusuinen. Epätavallisesti mustalle teelle maku alkaa hitaasti ja voimistuu jälkimakua kohden, joka on pitkä ja raikas.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ye Sheng Dian Hong (2021)
Arviosi