Ya Bao (2022)

Ya Bao -tee tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Teetä tuotetaan Kiinan eteläisimmässä Yunnanin maakunnassa. Kuivan teen tuoksu on raikas, herukanlehtinen, nokkoksinen ja hieman kermaisen paahteinen. Maku on villi ja pitkä.

Varastossa
SKU
t542
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ya Bao (2022) - 35g
8,00 €
Ya Bao (2022) - 70g
15,00 €
Ya Bao (2022) - 140g
29,00 €

Yleistä

Ya Bao -teetä tuottavat pu'er-teen tuottajat Yunnanin maakunnassa. Se tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Tämä kuori-silmu-setti yksinkertaisesti kuivataan auringonvalossa. Tämä pelkistetty tuotantotapa asettaisi Ya Baon normaalisti valkoiseksi teeksi, mutta koska tee tuotetaan Yunnanin maakunnassa lajikkeista, joista normaalisti tuotetaan pu'er-teetä, on Ya Bao myös tavallaan pu'er-teetä. Ya Baon maku ei ole tyypillisesti yhtä voimakas kuin täysikasvuisista lehdistä tuotettu pu'er-tee, mutta maussa on kyllä yhtäläisyyttä. Ya Bao -tee on hyvin joustava hauduttamisen suhteen - se ei kitkeröidy sata-asteisessa vedessä vaikka haudutus olisi pitkäkin.

Tämä tee

Tämä Ya Bao on 2022 varhaista satoa ja poimittu villeinä kasvavista teepuista. Todellinen alkukevään erikoisuus, jossa maistuu villiteen eksoottiset sävyt.

Maku

Kuivan teen tuoksu on raikas, herukanlehtinen, nokkoksinen ja hieman kermaisen paahteinen. Haudutetun teen tuoksussa mukana tulee vegetaalisuutta ja makeutta. Maun herukanlehtisyys ja nokkosmaisuus säilyy jälkimaussa pitkän ja tekee teestä erittäin puhdistavan.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli n. 2 ruokalusikallista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin minuutin. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 20-30 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

 

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ya Bao (2022)
Arviosi