Ya Bao (2021)

Ya Bao -teetä tuottavat pu'er-teen tuottajat Yunnanin maakunnassa. Se tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Tämä kuori-silmu-setti yksinkertaisesti kuivataan auringonvalossa. Lehdissä viileä erikoisen kukkainen, litsimäinen ja nektarinen tuoksu. Kukkaisen terävä maku paikallistuu suun kattoon ja jättää pitkän jälkimaun.

Varastossa
SKU
t434
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ya Bao (2021) - 20g
7,00 €

Yleistä

Ya Bao -teetä tuottavat pu'er-teen tuottajat Yunnanin maakunnassa. Se tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Tämä kuori-silmu-setti yksinkertaisesti kuivataan auringonvalossa. Tämä pelkistetty tuotantotapa asettaisi Ya Baon normaalisti valkoiseksi teeksi, mutta koska tee tuotetaan Yunnanin maakunnassa lajikkeista, joista normaalisti tuotetaan pu'er-teetä, on Ya Bao myös tavallaan pu'er-teetä. Ya Baon maku ei ole tyypillisesti yhtä voimakas kuin täysikasvuisista lehdistä tuotettu pu'er-tee, mutta maussa on kyllä yhtäläisyyttä. Ya Bao -tee on hyvin joustava hauduttamisen suhteen - se ei kitkeröidy sata-asteisessa vedessä vaikka haudutus olisi pitkäkin.

Tämä tee

Tämä ya bao on kasvanut Lincangin prefektuurin Yongde-piirikunnassa. Tee on 2021 varhaista satoa ja poimittu villeinä kasvavista teepuista. Todellinen alkukevään erikoisuus, jossa maistuu villiteen eksoottiset sävyt.

Maku

Lehdissä viileä erikoisen kukkainen, litsimäinen ja nektarinen tuoksu. Samalla tuoksussa kuivaa yrttistä piirrettä. Haudutetuissa lehdissä lisäksi puutarhamarjaisia piirteitä sekä vihreää omenaisuutta. Maljassa tuoksu on viljaisempi. Maku paikallistuu erikoisesti liki täysin suun kattoon. Tuntuma on paksu ja maussa hieman terävyyttä.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli n. 2 ruokalusikallista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin minuutin. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 20-30 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ya Bao (2021)
Arviosi