Xue Shui Yun Lu (2018)

Zhejiangin maakunnassa Tonglu-piirikunnassa tuotettu pitkistä ehjistä silmuista koostuva teelaatu. Maussa esiin tulee massiivisesti rehevä ruohoinen vegetaalisuus. Teessä on erikoisia meheviä ruokaisia piirteitä, jotka maussa muuttuvat reheväksi vegetaalisuudeksi.

Varastossa
SKU
t293
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xue Shui Yun Lu (2018) - 25g
8,00 €
Xue Shui Yun Lu (2018) - 50g
15,00 €
Xue Shui Yun Lu (2018) - 100g
28,00 €

Yleistä

Zhejiangin maakunta on erityisen kuuluisa Hangzhoun kaupungin lähistöllä tuotetusta Long Jing -vihreästä teestä. Maakunnassa tuotetaan myös lukuisia muita vähemmän tunnettuja vihreitä teelaatuja.

Tämä tee

Xue Shui Yun Lu eli kirjaimellisesti käännettynä Lumi & Vihreä Pilvi. Tee koostuu pitkistä ehjistä silmuista, joissa on hieman hopeaa karvaa. Teetä tuotetaan Zhejiangin maakunnan Tonglu-piirikunnassa. Teen tuotantoalue on täynnä vuorenhuippuja, joiden huiput ovat usvan peitossa.

Maku

Tämä on erikoisen lihakeittoinen vihreä tee. Kuivan teen tuoksussa erottuu mehevää keittoisuutta, joka on itseasiassa mehevää vegetaalisuutta. Samalla kuivan teen tuoksu on hieman parfymaattinen. Haudutetun teen tuoksu on myös hieman lihakeittoinen, rehevän vegetaalinen ja lämmin. Maussa esiin tulee massiivisesti rehevä ruohoinen vegetaalisuus. Maussa lihakeittoisia sävyjä ei juuri huomaa vaan vegetaalisuus tulee sen tilalle. Teen vegetaalisuus on hyvin välitöntä tuntuen heti suun jokaisella pinnalla. Maussa on myös mineraalinen sävy. Haudutetuissa teenlehdissä on parfymaattinen mehevän vegetaalinen sävy.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xue Shui Yun Lu (2018)
Arviosi