Xiong Feng 2010 Yue Chen Yue Xiang (2010)

Tämä 2010 sheng pu'er on tuotettu Yongden Teetehtaan Xiong Feng -brändin alaisuudessa. Tee on 2010 vuoden satoa ja koostuu keskikokoisesta ja suuresta lehdestä. Tee tarjoilee elementaalisia männyn kaarnan ja savun sävyjä sekä näiden taustalla makeutta ja hieman vegetaalisia sävyjä. Runsas ja rouhea sheng pu'er.

Varastossa
SKU
t474
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xiong Feng 2010 Yue Chen Yue Xiang (2010) - 50g
9,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Teen on tuottanut Yongde Cha Chang eli Yongden Teetehdas. Se sijaitsee nimen mukaisesti Yongden piirikunnassa Lincangin prefektuurissa. Tee on tuotettu tehtaan Xiong Feng -brändillä vuonna 2010. Teen nimi on Yue Chen Yue Xiang, joka tarkoittaa Mitä Vanhempaa Sitä Tuoksuvampaa. Tämän on tarkoitus kertoa teen hyvästä iätyspotentiaalista. Tee koostuu keskikokoisesta ja suuremmasta lehdestä, joka tekee teestä hyvin hauduttamista kestävän. Se tarjoilee rouheita savuisia ja kaarnaisia sävyjä.

Maku

Katso tarkemmat kuvailut oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Xiong Feng 2010 Yue Chen Yue Xiang (2010)
Arviosi